«Πρέπει τα παιδιά να αλλάζουν ρούχα μετά το σχολείο;»- Μια μαμά και παιδίατρος απαντά

Σχολείο σημαίνει - ειδικά στις μικρές ηλικίες- κρυολογήματα ή γρίπη.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
«Πρέπει τα παιδιά να αλλάζουν ρούχα μετά το σχολείο;»- Μια μαμά και παιδίατρος απαντά
Bigstock

Το feed στα social media έχει «γεμίσει» με tips και συμβουλές που αφορούν στην αντιμετώπιση της εποχιακής γρίπης. Πράγματι, ποια μαμά δε θέλει να κρατήσει τα μικρόβια και τους ιούς, που πολλαπλασιάζονται στο σχολεία, μακριά από το σπίτι της;

Η μαμά, παιδίατρος και tik toker δρ Gabriella Dauer (@oncallpeds) αποφάσισε να κάνει μια έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η συμβουλή που ακούγεται τόσο έντονα είναι αποτελεσματική: «Τα παιδιά πρέπει να αλλάζουν ρούχα μετά το σχολείο».

«Εσείς αλλάζετε τα ρούχα των παιδιών σας όταν επιστρέφουν στο σπίτι από το σχολείο;», ρωτά στο βίντεό της και συνεχίζει: «Πραγματικά πίστευα ότι αυτό ήταν ένας μύθος, αλλά είδα από δύο συναδέλφους παιδιάτρους που ακολουθώ στα social media πως πρόσφατα δημοσίευσαν περιεχόμενο σχετικά με αυτό και υποστήριζαν πως ένας από τους τρόπους για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή είναι να αλλάζετε τα ρούχα τους όταν επιστρέφουν στο σπίτι . Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ».

Μια δασκάλα αναρωτιέται γιατί το νηπαγωγείο έχει υπερβολικές απαιτήσεις και γίνεται viral

«Δεν βλέπω τους βαθμούς στα τεστ, βλέπω τι άνθρωποι είναι» λέει μία δασκάλα και γίνεται viral

Βέβαια, σημειώνει πως εάν τα μικρά της έρθουν ιδρωμένα από την προπόνηση ή λερωμένα από το παιχνίδι στο σχολείο φυσικά και αλλάζει τα ρούχα τους. Αλλά κατά τα άλλα, τις υπόλοιπες μέρες φορούν τα ρούχα τους μέχρι την ώρα του μπάνιου το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούν.

«Ήθελα να εξετάσω εις βάθος εάν κάποιος μπορεί να αρρωστήσει εξαιτίας των ρούχων που φορά. Από ό,τι φαίνεται οι πιθανότητες είναι ελάχιστες έως μηδαμινές», υπογραμμίζει. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο, για παράδειγμα, ο σταφυλόκοκκος να "ζήσει" στα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αυτή η δασκάλα μοιράστηκε το πιο τρυφερό βίντεο με τους μαθητές της να τραγουδούν και έγινε viral

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις: Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και βρίσκονται συστηματικά κοντά σε άρρωστα άτομα, μπορεί να θέλουν να αλλάξουν όταν επιστρέψουν στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που πάσχουν από ανοσολογική ανεπάρκεια . Αλλά σε γενικές γραμμές, για τα υγιή παιδιά και τους ενήλικες που δεν περνούν χρόνο σε περιβάλλοντα όπου εκτίθενται σε παθογόνους μικροοργανισμούς , αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί.

«Ειλικρινά, είμαι πραγματικά σοκαρισμένη με αυτόν τον μύθο που κυκλοφορεί», κατέληξε η δρ Dauer.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved