10 αντικείμενα που πρέπει να κρατάτε μακριά από το μωρό

Η ασφάλεια του μωρού σας είναι πρωταρχική καθώς αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του. 

Φωτεινή Οικονομοπούλου
10 αντικείμενα που πρέπει να κρατάτε μακριά από το μωρό
Bigstock

Μεταξύ περίπου 6 και 9 μηνών το μικρό σας είναι πιθανότατα σέρνεται και μπουσουλάει παντού και γύρω του υπάρχουν τόσες πολλές αιχμηρές γωνίες στις οποίες μπορεί να χτυπήσε αλλά και τόσα πολλά καλώδια που μπορεί να τραβήξει. Αλλά μην πανικοβάλλεστε!

Πρώτον, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα προστατευτικά για γωνίες και σκάλες. Στη συνέχεια, πέστε στα γόνατα και εξερευνήστε το σπίτι σας, εξετάζοντας τι θα έβλεπε το παιδί σας. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτά που θα βρείτε! Προσέξτε τα παρακάτω αντικείμενα του σπιτιού για να τα κρατήσετε μακριά από αυτά τα μικροσκοπικά χεράκια.

1. Πλαστικές σακούλες

Όλες οι πλαστικές σακούλες είναι επικίνδυνες καθώς μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία. Κρατήστε τις σακούλες κρυμμένες σε σημείο που να μην μπορεί να τις φτάσει το παιδί σας.

2. Παιχνίδια και τροφές κατοικίδιων ζώων

Αναμφίβολα είναι εξαιρετικά χαριτωμένο όταν το μωρό ή το νήπιο σας λατρεύει το κατοικίδιο του σπιτιού αλλά δυνητικά μπορεί να γίνει επικίνδυνο εάν δοκιμάσει να πάρει τροφή ή παιχνίδια του σκύλου ή της γάτας.

3. Μικρά αντικείμενα

Αναπτήρες, κέρματα, κοκαλάκια για τα μαλλιά , lip balms, κλειδιά... οτιδήποτε το οποίο μπορεί να πέσει από την τσέπη ή την τσάντα σας και να προσγειωθεί στο πάτωμα θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για το μικρό σας. Σκουπίζετε καθημερινά για να βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα είναι καθαρό από μικροσκοπικά αντικείμενα.

4. Τηλεχειριστήρια

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με τηλεχειριστήρια, αλλά οι μπαταρίες που περιέχουν ενέχουν σοβαρό κίνδυνο . Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία για να καλύψετε το πίσω μέρος τους.

Πώς να σταματήσετε να λέτε «Πρόσεχε!» και τι να πείτε αντ' αυτού

8 συμβουλές για να είναι τα παιδιά ασφαλή όταν παίζουν σε εξωτερικό χώρο

5. Τηλέφωνα, φορτιστές, θύρες φόρτισης

Κρατήστε όλες τις συσκευές που συνδέονται σε πρίζα ή που θα μπορούσαν να σπάσουν και να σπάσουν μακριά από τα μικρά παιδιά.

6. Χημικές ουσίες καθαρισμού

Φυλάτε και εσείς τα απορρυπαντικά πιάτων, τα σφουγγάρια ή τα σπρέι καθαρισμού κάτω από τον νεροχύτη ; Αν ναι, προμηθευτείτε μια κλειδαριά για το ντουλάπι, το συντομότερο δυνατό - ή αποθηκεύστε σ΄ένα πιο ψηλό ράφι.

7. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα είδη προσωπικής υγιεινής, όπως το σαπούνι χεριών, τα σαμπουάν, τα αντηλιακά , τα βερνίκια νυχιών, τα προϊόντα styling μαλλιών αλλά και το πιστολάκι μαλλιών και γενικότερα καθετί που περιέχει χημικές ουσίες.

8. Γραφική ύλη

Καπάκια από στυλό, γόμες μολυβιών, συνδετήρες, και ψαλίδια: Εάν το παιδί σας μπορεί να φτάσει οποιοδήποτε τέτοιο, ήρθε η ώρα να το κλειδώσετε.

9. Τσάντες

Πετάτε την τσάντα σας κάτω όταν μπαίνετε στο σπίτι; Αν το κάνετε, σταματήστε! Το μωρό σας μπορεί εύκολα να ψαχουλέψει και να βρει αντικείμενα όπως φάρμακα , κλειδιά ή κέρματα.

10. Αντικείμενα υψηλού κινδύνου πνιγμού

Τα μπαλόνια, οι μπίλιες, τα κέρματα, οι μπαταρίες ρολογιών και πολλά άλλα είναι πολύ επικίνδυνα για τα μωρά και τα παιδιά. Για έναν πιο πλήρη κατάλογο, ανατρέξτε στην ενότητα Κοινοί κίνδυνοι πνιγμού .

22 θετικές φράσεις που μπορείτε να πείτε στα παιδιά πριν τον ύπνο

Τι είναι το babyproofing

Για να κρατήσετε τα παραπάνω αντικείμενα μακριά από το μωρό σας και για να τα προστατεύσετε περαιτέρω, είναι καιρός να μάθετε να χειρίζεστε το babyproofing.

Ακολουθεί μια σύντομη εισαγωγή με μερικές βασικές οδηγίες για την προστασία του μωρού:

  1. Καλύψτε τις αιχμηρές γωνίες
  2. Ελέγξτε τα αποθηκευτικά κουτιά παιχνιδιών. Τα βαριά καπάκια μπορεί όχι μόνο να χτυπήσουν το παιδί στο κεφάλι αλλά και να το παγιδεύσουν στο εσωτερικό του.
  3. Ασφαλίσετε βιβλιοθήκες και συρταριέρες στις οποίες τα μικρά παιδιά τείνουν να σκαρφαλώνουν.
  4. Χρησιμοποιήστε παιδική πύλη σκάλας
  5. Αποσυνδέστε τις μικρές συσκευές από την πρίζα όπως τοστιέρες, μπλέντερ, καφετιέρες, εστίες μαγειρέματος:
  6. Μετακινήστε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σε δωμάτια όπου δεν μπορεί να πάει το μωρό σας.
  7. Τοποθετήστε κλειδαριές σε ντουλάπια.

Πηγή: happiestbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved