Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, για απογευματινό, για βραδινό -αν τα γεμίσετε με τυρί και ζαμπόν - ή για να σας συνοδεύσουν στο γραφείο.
Ξέρουμε ότι αναζητάτε νόστιμες και εύκολες συνταγές, ειδικά τώρα που η σχολική περίοδος έχει αρχίσει και μαζί έχουν αρχίσει και τα μαγειρέματα.
Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα, αφράτα και πασπαλισμένα με παρμεζάνα, bagels.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 γραμμάρια αλάτι
- 3 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 175 γραμμάρια γάλα
- τριμμένη παρμεζάνα για την διακόσμηση
Βήματα
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το γάλα.
-
Χρησιμοποιήστε τον γάντζο του μίξερ και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
-
Έπειτα ζυμώστε λίγο με τα χέρια σας, βγάλτε από τον κάδο του μίξερ τη ζύμη και χωρίστε τη σε 5 μικρά μπαλάκια.
-
Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα (με τρύπα στη μέση) και βάλτε τα σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο.
-
Σκεπάστε τα με μια διάφανη μεμβράνη και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
-
Στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε μια κατσαρόλα βάλτε νερό. Μόλις βράσει, βουτήξτε για 10 δεύτερα το κάθε bagel και έπειτα πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
-
Τοποθετήστε στο ταψί.
-
Μόλις είναι όλα έτοιμα ψήστε τα για 15 λεπτά (μέχρι να χρυσίσει το χρώμα τους).
-
Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.