Πέννες με σάλτσα ψητής μελιτζάνας - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα

Mamatsita
Πέννες με σάλτσα ψητής μελιτζάνας - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα

Μια συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η μακαρονάδα με πέννες ολικής άλεσης και σάλτσα από ψητή μελιτζάνα, τοματίνια και φέτα θα σου θυμίσει εκείνη την viral συνταγή πριν από μερικά (δύο χρόνια νομίζω) baked feta pasta.

Εδώ δοκίμασα να προσθέσω μελιτζάνες, τις οποίες έκοψα σε σχετικά μικρά κομμάτια για να ψηθούν γρήγορα μαζί με τα ντοματίνια και την φέτα. Η γλύκα της μελιτζάνας έδεσε υπέροχα με τους χυμούς που έβγαλαν τα ντοματίνια και την γεύση της ψητής φέτας και έδωσαν μια σάλτσα υπέροχη!!!

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️
Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες ριγέ ολικής άλεσης
  • 1 κούπα από το νερό βρασμού των ζυμαρικών
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • μερικά φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού

Βήματα

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες ριγέ ολικής άλεσης και τις βράζω al dente. Κρατώ μία κούπα από το νερό τους.
  • Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος τοποθετώ στο κέντρο του την φέτα και γύρω τριγύρω τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια. Προσθέτω το σκόρδο και τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και προσθέτω την πάπρικα.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και τα ντοματίνια να σκάνε τους χυμούς τους.
  • Στη συνέχεια αφαιρώ το σκεύος από το φούρνο και με πολτοποιώ μελιτζάνες, τοματίνια και φέτα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιρούνι για να λιώσεις τα λαχανικά και την φέτα ή τη ράβδο χειρός για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
  • Προσθέτω στη σάλτσα αυτή το νερό βρασμού των ζυμαρικών (μπορεί να μην το χρειαστείς όλο) και στη συνέχεια ρίχνω μέσα στο σκεύος τις πέννες ολικής άλεσης.Ανακατεύω πολύ πολύ καλά και σερβίρω.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved