Θεραπείες για τις πρωινές ναυτίες που λειτουργούν πραγματικά

Bigstock
  • Τι προκαλεί τις πρωινές ναυτίες
  • Βοήθεια για τις πρωινές ναυτίες: Σπιτικές και φυσικές θεραπείες
  • Παραδοσιακές συμβουλές για τις πρωινές ναυτίες

Η εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή της εγκύου αλλά δεν σημαίνει ότι η εμπειρία φέρνει μόνο ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο. Είτε είναι το πρώτο σας παιδί είτε το τρίτο σας, πιθανότατα να είστε εξοικειωμένες με τις πρωινές ναυτίες. Τι γίνεται αν όμως είναι το πρώτο σας παιδί; Οι ναυτίες μπορεί να γίνουν ενοχλητικές γι' αυτό και η εύρεση κάποιας ανακούφισης, είναι σημαντική.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές φυσικές θεραπείες για την πρωινή αδιαθεσία που προτείνουμε, έτσι ώστε η ναυτία να μην είναι το μόνο πράγμα που θυμάστε από αυτήν την υπέροχη περίοδο.

Τι προκαλεί τις πρωινές ναυτίες

Αν και η ακριβής αιτία της πρωινής ναυτίας δεν είναι γνωστή, πιστεύεται ότι το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα ή η αύξηση των ορμονών εγκυμοσύνης - ίσως και η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) ή τα οιστρογόνα - μπορεί να ευθύνονται. Πιστεύεται επίσης ότι επιδεινώνεται από το στρες, ορισμένες τροφές, την εξάντληση ή την τάση για εμετό.

Η πρωινή ναυτία είναι πιο συχνή κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά μπορεί να διαρκέσει και τους 9 μήνες. Η έναρξη και η διάρκεια διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να υποφέρετε μιας και υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τις πρωινές ναυτίες και που μπορείτε να τις δοκιμάσετε. Διαβάστε παρακάτω για τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα όσο έχετε αναγούλες, ζάλη και ναυτίες.

Βοήθεια για τις πρωινές ναυτίες: Σπιτικές και φυσικές θεραπείες

Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διαρκεί, η πρωινή ναυτία είναι κάτι από το οποίο όλες οι έγκυες θέλουν να ανακουφιστούν. Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα εκγυμοσύνης, αν ψάχνετε για φυσικές θεραπείες, είστε τυχερές.

Σημείωση: Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος θεραπείας - φυσικής ή συνταγογραφούμενης - είναι ζωτικής σημασίας να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επιβλαβής για εσάς ή το μωρό σας.

Τσίχλες ή καραμέλες με γεύση τζίντζερ και μέντας

Οι πρωινές αδιαθεσίες, μπορούν να αντιμετωπιστούν με κάποια τσίχλα ή καραμέλα με γεύση τζίντζερ ή μέντα.

Μένοντας ενυδατωμένη

Κατά γενικό κανόνα, είναι πάντα καλό να βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν υποφέρετε από πρωινή ναυτία. Ο έμετος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ανάλογα με το πόσο συχνά τρέχετε στην τουαλέτα. Αν δυσκολεύεστε ακόμη και να κρατήσετε το νερό στο στομάχι σας, δοκιμάστε να πιπιλίσετε μερικά κομμάτια πάγου ή μια φρυγανιά βουτηγμένη στο νερό.

Σχετικά: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις πρωινές ναυτίες

Παραδοσιακές συμβουλές για τις πρωινές ναυτίες

Μερικές φορές οι θεραπείες στο σπίτι δεν θα είναι αρκετές και για να αντιμετωπίσετε τιςανεπιθύμητες ναυτίες. Μάλιστα, κάποιες ανατρέχετε και στο φαρμακείο για να βρείτε μια λύση στο πρόβλημά σας. Εδώ, θα πρέπει για ακόμη μια φορά να τονίσουμε ότι πριν πάρετε οποιοδήποτε σκεύασμα -ειδικά από το φαρμακείο- θα πρέπει να έχετε μιλήσει πρώτα με τον γιατρό σας για να μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας και την υγεία του εμβρύου.

Τι βοηθάει στην αντιμετώπιση της πρωινής αδιαθεσίας

Βιταμίνη Β6

Αυτή η βιταμίνη υπάρχει φυσικά σε πολλά τρόφιμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο είναι απίστευτα σημαντικό, καθώς μεγαλώνετε έναν μικρό άνθρωπο μέσα σας.

Δοξυλαμίνη

Αυτό το φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β6 για την καταπολέμηση της πρωινής ναυτίας σας. Η χρήση αυτού του φαρμάκου με βάση τα αντιισταμινικά μπορεί να μειώσει ή να διώξει εντελώς το αίσθημα της ναυτίας.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μιλήστε με τον ιατρό σας σχετικά με τα ασφαλή συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορείτε να λάβετε ώστε να ανακουφιστείτε. Σε πολλές περιπτώσεις (υπερέμεση κύηση) οι ναυτίες γίνονται ενοχλητικές έως και επικίνδυνες για την έγκυο, γι' αυτό και ο γιατρός σας ίσως χρειαστεί να σας δώσει κάποια ιατρικά σκευάσματα ή να ζητήσει και τη νοσηλεία σας για μερικές μέρες, ώστε να μην πάθετε αφυδάτωση.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved