Εγκυμοσύνη και βαφές μαλλιών και νυχιών- Πόσο ασφαλείς είναι;
- Βαφές μαλλιών και περιποίηση νυχιών στην εγκυμοσύνη
- Τι αλλάζει στα μαλλιά και τα νύχια σας στην εγκυμοσύνη;
Ενα θέμα που απασχολεί όλες τις υποψήφιες μανούλες είναι κατά πόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους μπορούν να περιποιούνται τον εαυτό τους, βάφοντας τα μαλλιά τους αλλά και κάνοντας το μανικιούρ τους όπως συνήθως.
Εννοείται πως η υγεία του μωρού μπαίνει πάνω από όλα. Όμως η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο όμορφες περιόδους στην ζωή μιας γυναίκας και είναι ότι πιο γλυκό και απόλυτα κατανοητό το να θέλει να την ζει και να την αντιμετωπίζει έτσι ακριβώς, χωρίς να αισθάνεται απεριποίητη και χωρίς να χρειάζεται να αμελεί την προσωπική της φροντίδα.
Η ομορφιά άλλωστε είναι κάτι που όλες αγαπάμε και μας φτιάχνει την διάθεση και στη σύγχρονη εποχή θεωρείται αναπόσπαστο δικαίωμα της κάθε γυναίκας.
Photo by Jonathan Borba on Unsplash
Βαφές μαλλιών και περιποίηση νυχιών στην εγκυμοσύνη
Η περιποίηση και το βάψιμο των νυχιών επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη καθότι τα νύχια είναι νεκροί εξωκυτταρικοί σχηματισμοί που δεν απορροφούν ουσίες. Αντίθετα, παρότι την ίδια μορφολογία έχουν και οι τρίχες των μαλλιών, δεν επιτρέπονται οι βαφές που έρχονται σε επαφή με το δέρμα γιατί είναι πιθανή η απορρόφησή τους. Επιτρέπονται δηλαδή μόνο οι ανταύγειες που απομονώνουν τη βαφή από το δέρμα. Οι φυτικές βαφές (χένα) πολλές φορές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα.
Τι αλλάζει στα μαλλιά και τα νύχια σας στην εγκυμοσύνη;
Μέχρι την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, τα νύχια σας πιθανώς μεγαλώνουν γρηγορότερα από το συνηθισμένο. Το μειονέκτημα: Μπορεί να είναι ελαφρώς πιο μαλακά, ξηρά ή εύθραυστα.
Όσον αφορά στα μαλλιά σας, οι τρίχες σας μπορεί να δείχνουν πιο χοντρές και τα μαλλιά σας να είναι πιο λαμπερά και υγιή από το συνηθισμένο. Πιθανότατα επίσης μεγαλώνουν γρηγορότερα. Σχεδόν σας κάνουν να θέλετε να πρωταγωνιστήσετε σε διαφήμιση σαμπουάν, έτσι δεν είναι; Μπορεί επίσης να αλλάξει η υφή τους- τα ίσια μαλλιά μπορεί να γίνουν σγουρά και το αντίστροφο.
Το μειονέκτημα αυτής της κατάστασης που προκαλείται από τις ορμόνες: Μπορεί ξαφνικά να αποκτήσετε τριχοφυΐα σε μέρη που δεν θα θέλατε, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, της πλάτης, των θηλών και της κοιλιάς σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αφού το μεγαλύτερο μέρος της υπερβολικής τριχοφυΐας πρέπει να πέσει μέσα σε έξι μήνες μετά τον τοκετό.