Μαμά, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως κάνεις το καλύτερο που μπορείς

H Shanna Walker, γράφει για όλες εκείνες τις στιγμές που κάθε μαμά κατακλύζετε από τύψεις κι ενοχές για όσα κάνει και όσα δεν προλαβαίνει ( να κάνει).

Μαμά, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως κάνεις το καλύτερο που μπορείς
Instagram / modernsleepmama

Ένα μήνυμα για τις κόρες μου (όταν γίνουν ενήλικες).

Ως γονείς, νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μερικές φορές, μπορούμε πραγματικά να είμαστε οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας.

Συχνά, νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάνει «όσα θα θέλαμε» ή αισθανόμαστε ενοχές που τελικά αφιερώσαμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας - ή όταν το παρακάνουμε, τρέχουμε και δεν φτάνουμε… εξαντλημένοι, στερημένοι από ύπνο, εξουθενωμένοι.

Μερικές φορές, το θολωμένο μυαλό μας απλά δεν μας αφήνει να δούμε τα πράγματα καθαρά.

mitrotita-(2).jpg

Instagram / modernsleepmama

Έτσι, όταν αισθάνομαι αυτό το είδος αμφιβολίας για τη μητρότητα , προσπαθώ να φανταστώ τι θα έλεγα στα δικά μου παιδιά αν με καλούσαν στο τηλέφωνο ως γονείς πια και τα ίδια, - σε αρκετά χρόνια από τώρα…

Λοιπόν η απάντησή μου θα ήταν πως αυτό που αισθάνομαι είναι «αγάπη, παρηγοριά και ενθάρρυνση… και απίστευτη υπερηφάνεια γι΄ αυτό που έγιναν».

…Και μετά λέω τα ίδια λόγια στον εαυτό μου. 💓

Δοκιμάστε το αυτό – έστω και μια φορά, όταν οι σκέψεις αμφιβολίας σας κατακλύζουν.

💓 Μας αξίζει ένας τύπος αυτοαγάπης. Μας αξίζουν αυτές οι υπενθυμίσεις ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ότι τα πάθη και τα ενδιαφέροντά μας έχουν επίσης σημασία και ότι τα μωρά μας παίρνουν απέραντη αγάπη από εμάς.

Ελεύθερη απόδοση Instagram@modernsleepmama

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved