Πόσο γρήγορα μπορείτε να συλλάβετε μετά την περίοδο

Είναι εφικτή μια εγκυμοσύνη αμέσως μετά την περίοδο; 

Πόσο γρήγορα μπορείτε να συλλάβετε μετά την περίοδο
Bigstock

Η ωορρηξία συνήθως συμβαίνει στα μισά του κύκλου σας, περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου σας.

Ένας «τυπικός» κύκλος διαρκεί 28 ημέρες αλλά πολλές γυναίκες έχουν ελαφρώς μικρότερους ή μεγαλύτερους κύκλους, που συχνά κυμαίνονται από 21 έως 35 ημέρες.

Δεδομένου ότι το σπερματοζωάριο μπορεί να γονιμοποιήσει ένα ωάριο που μόλις απελευθερώθηκε, μπορείτε να μείνετε έγκυος κάνοντας σεξ την ημέρα της ωορρηξίας και πέντε ημέρες πριν.

Αυτές οι έξι ημέρες είναι οι γόνιμες ημέρες σας ( το λεγόμενο «γόνιμο παράθυρο») τις οποίες μπορείτε να υπολογίσετε παρακολουθώντας τον κύκλο σας.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι είμαι γόνιμη;

sillipsi-kai-stasi-meta-tin-epafi.jpg

Μπορώ να μείνω έγκυος αμέσως μετά την περίοδο;

Αν και μπορεί να υποθέσετε ότι οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος είναι μικρές τις πρώτες μέρες μετά την περίοδό σας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πιθανότητα σύλληψης εκτινάσσεται μια εβδομάδα μετά την έναρξη της περιόδου σας και αυξάνεται σταθερά μετά από αυτή με αποκορύφωμα στα μέσα του κύκλου σας.

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος αμέσως μετά την περίοδό σας είναι υψηλότερες εάν έχετε σύντομο έμμηνο κύκλο καθώς η ωορρηξία θα συμβεί αμέσως μετά το τέλος της περιόδου σας. Οι γυναίκες με έμμηνο κύκλο 23 ημερών, για παράδειγμα, έχουν 9% πιθανότητα ωορρηξίας τη 10η ημέρα του κύκλου τους.

Αυτό σημαίνει ότι είναι γόνιμες - μπορούν να μείνουν έγκυες - ξεκινώντας περίπου πέντε ημέρες μετά την έναρξη της τελευταίας τους περιόδου.

Couple In The Bed

Μπορώ να μείνω έγκυος κατά την περίοδο;

Οι πιθανότητες σύλληψης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας δεν είναι μηδαμινές. Εάν έχετε πολύ σύντομο κύκλο, μπορεί να έχετε ωορρηξία αμέσως μετά την περίοδό σας. Δεδομένου ότι το σπέρμα μπορεί να επιζήσει για έως και πέντε ημέρες, το σεξ στο τέλος της περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε γονιμοποίηση τις επόμενες ημέρες.

Πόσες ημέρες μετά την επαφή μπορεί να γίνει η σύλληψη;

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες σύλληψης αρχίζουν να αυξάνονται την έβδομη ημέρα του κύκλου σας - μόλις μια εβδομάδα μετά την πρώτη ημέρα της εμμήνου ρύσεως.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved