Έξι χαρακτηριστικά των παιδιών του Ιουνίου που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Αν το παιδί σας γεννήθηκε τον Ιούνιο, ίσως αναγνωρίσετε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Νίκη Παπανικολάου
Έξι χαρακτηριστικά των παιδιών του Ιουνίου που πιθανόν δεν γνωρίζετε
Bigstock

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας με πολλά ορόσημα και «σταθμούς»: ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι, τελειώνουν τα σχολεία, γιορτάζουν οι απανταχού γονείς, οι μπαμπάδες ενώ τιμάται και η ημέρα γονιμότητας.

Κι αυτά είναι μερικά μόνο γεγονότα που τον κάνουν τον Ιούνιο ξεχωριστό. Γιατί τα παιδιά του Ιουνίου ( όσα γεννήθηκαν ή πρόκειται να έρθουν στον κόσμο) «μοιράζονται» τον μήνα με μερικές πολύ σημαντικές διασημότητες όπως τη Marilyn Monroe, την Angelina Jolie, την Courtney Cox, τον Paul McCartney, τον Chris Evans, τον Prince Phillip, τον Chris Pratt, τη Nicole Kidman και τον Tom Holland, οι οποίοι έχουν γενέθλια αυτόν τον μήνα.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα χαρακτηριστικά των παιδιών του Ιουνίου:

paidia-iouniou-3.jpg

Είναι πιο πιθανό να γίνουν ψηλά

Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη, τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι πιο πιθανό να γίνουν ψηλοί ενήλικες. Εικάζεται ότι, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, τα μωρά του καλοκαιριού παίρνουν περισσότερη βιταμίνη D που βοηθά στην ανάπτυξή τους.

Θα μπορούσαν να είναι νικητές του βραβείου Νόμπελ

Μια ανάλυση των βραβευθέντων με Νόμπελ έδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός νικητών του βραβείου Νόμπελ γεννήθηκε τον Ιούνιο. Προφανώς και πρόκειται για μια πολύ γενική εκτίμηση, ωστόσο εκτιμάται πώς τα παιδιά που γεννήθηκαν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού έχουν αυξημένες πιθανότητες να πετύχουν σπουδαία πράγματα στη ζωή τους.

Είναι Δίδυμοι ή Καρκίνοι

Όσα παιδιά γεννήθηκαν μέχρι και τις 21 Ιουνίου είναι Δίδυμοι, άρα έξυπνα, εύστροφα αλλά και αναποφάσιστα ενώ όσα έχουν γενέθλια από τις 22 και μετά είναι Καρκίνοι που ως γνωστόν είναι πιστοί και στοργικοί.

Έχουν τρεις τυχερές πέτρες

Σύμφωνα με την American Gem Society τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο έχουν τρεις τυχερές πέτρες: το μαργαριτάρι, τον αλεξανδρίτη και τη φεγγαρόπετρα. Όσον αφορά τον συμβολισμό τους, το μαργαριτάρι είναι πολύτιμος λίθος και θεωρείται το σύμβολο του έρωτα, της αγάπης, της αθωότητας, της αξιοπρέπειας και της σοφίας. Ο αλεξανδρίτης θεωρείται πώς φέρνει τύχη και ενισχύει τη δημιουργικότητα ενώ η φεγγαρίπετρα βοηθά στη συναισθηματική ηρεμία.

paidia-iouniou-4.jpg

Είναι χαρούμενα

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience διαπιστώθηκε ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο (και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συναισθηματικές διαταραχές , πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο χαρούμενα από τα περισσότερα μωρά που έρχονται στον κόσμο κατά τους χειμερινούς μήνες!

Έχουν το δικό τους λουλούδι

Το λουλούδι του Ιουνίου είναι το τριαντάφυλλο το οποίο συμβολίζει την αγάπη, την τρυφερότητα, τον ρομαντισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με Linsey De Ruysscher, συγγραφέα και μητέρα δύο παιδιών, εκτός από το τριαντάφυλλο, τα παιδιά του Ιουνίου έχουν και το αγιόκλημα ως δεύτερη επιλογή.

Με πληροφορίες από mabelslabels.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved