Μαμά, δεν πειράζει εάν δεν λατρεύεις το πώς δείχνει το σώμα σου με μαγιό

Η Elliott Harrell, αρθογράφος και μαμά δύο μικρών παιδιών, μιλά για τη σημασία του body neutrality αντί του body positivity.

Μία Μαμά
Μαμά, δεν πειράζει εάν δεν λατρεύεις το πώς δείχνει το σώμα σου με μαγιό

Instagram/ ashleygraham

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και ενώ αγαπώ τα περισσότερα πράγματα που σχετίζονται με την εποχή, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορώ να ενθουσιαστώ καθόλου. Δεν μου αρέσει το πώς φαίνομαι με το μαγιό.

Την ίδια στιγμή, είμαι απίστευτα περήφανη και εκτιμώ το σώμα μου. Αυτά μπορεί να φαίνονται σαν αντιφατικές δηλώσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μπορούν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτό, στο σύνολό του, είναι ο πυρήνας πίσω από το κίνημα της ουδετερότητας του σώματος ή αλλιώς το γνωστό «body neutrality».

Είναι φυσιολογικό να μην αγαπάς διαρκώς το σώμα σου. Όταν οι influencers και οι διασημότητες μιλούν όλη την ώρα για το body positivity, ξαφνικά είναι ταμπού να λες ότι δε νιώθεις καλά με το σώμα σου.

Η παγκοσμίως γνωστή πρωταθλήτρια του τέννις, Σερένα Γουίλιαμς, δημοσίευσε πρόσφατα δύο σχετικά βίντεο με την ίδια να δοκιμάζει μια φούστα όταν ήταν έγκυος στη δεύτερη κόρη της. Στο πρώτο βίντεο, γελώντας λέει «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα» καθώς προσπαθεί να τραβήξει τη φούστα προς τα πάνω. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται πως κατάφερε να τη φορέσει, αλλά εξακολουθεί να μην της ταιριάζει.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη γι' αυτό», λέει.

Η πρώην πρωταθλήτρια και νυν μαμά αποτελεί το παράδειγμα του body neutrality.Η ουδετερότητα του σώματος βασίζεται στην ιδέα ότι είναι δυνατόν να αποδεχτείτε το σώμα σας όπως είναι σήμερα και να είσαι περήφανη γι' αυτό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν πράγματα που θέλετε να αλλάξετε.

Δε σημαίνει επ' ουδενί ότι μισείτε το σώμα σας ούτε ότι πρέπει να σκέφτεστε αρνητικά για την εικόνα της εξωτερικής σας εμφάνισης. Σημαίνει απλώς ότι μπορεί να αναστενάζετε λίγο όταν φοράτε το μαγιό σας αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να απολαύσετε τα μπάνια σας στη θάλασσα .

Τα τελευταία 5 χρόνια, το σώμα μου έχει γεννήσει δύο πανέμορφα κοριτσάκια. Όταν βάζω μαγιό, δεν μπορώ να κρύψω τις ραγάδες ή τα πλαδαρά μπούτια μου αλλά είμαι πολύ περήφανη για την πρόοδο που έχω κάνει, δεδομένου ότι πηγαίνω τακτικά στο γυμναστήριο τα τελευταία δύο χρόνια.

Νομίζω πως όλο αυτό είναι ένας κοινός αγώνας που έχουν πολλές γυναίκες για τη σχέση με το σώμα τους.

Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να αφήσω τη σκέψη μου αυτή να με εμποδίσει από το να διασκεδάσω αυτό το καλοκαίρι .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved