Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Κίνδυνοι που εγκυμονούν και πώς να την αποτρέψετε

Η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε εσάς και στο μωρό σας.

Αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη: Κίνδυνοι που εγκυμονούν και πώς να την αποτρέψετε

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μέλλουσες μαμάδες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η αφυδάτωση. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα σε ένα σώμα «κατοικούν» δύο οργανισμοί.

Ωστόσο, η πρωινή ναυτία, η αποστροφή για το νερό και η κατακράτηση υγρών που επιδεινώνονται καθώς η κοιλίτσα σας φουσκώνει, καθιστούν την αφυδάτωση ως μια πρόκληση. Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους για να την καταπολεμήσετε.

7 σημάδια και συμπτώματα της αφυδάτωσης στα παιδιά (pics)

Κίνδυνοι που εγκυμονούν από την αφυδάτωση

1. Ημικρανίες

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό μπορεί να αρχίσετε να ζαλίζεστε, να έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

2. Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση, συχνουρία και πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα, όπως πρόωρο τοκετό.

3. Χαμηλή ποσότητα αμνιακού υγρού

Το αμνιακό υγρό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την προστασία του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αφυδάτωση μπορεί να μειώσει την ποσότητα αυτού του υγρού, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου. Το αμνιακό υγρό προστατεύει το έμβρυο από τραυματισμούς και επιτρέπει την σωστή ανάπτυξη των πνευμόνων, του πεπτικού συστήματος και των μυών. Χαμηλά επίπεδα αμνιακού υγρού μπορούν να οδηγήσουν σε επιπλοκές όπως εμβρυϊκή δυσπλασία και περιορισμό ανάπτυξης.

Είναι ανησυχητικό ή όχι το μωρό να έχει πολύ αμνιακό υγρό κατά το τρίτο τρίμηνο;

4. Πρόωρος τοκετός

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό. Η επαρκής πρόσληψη υγρών βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των μυών της μήτρας και στην πρόληψη των πρόωρων συσπάσεων. Ο πρόωρος τοκετός δύναται να προκαλέσει πολυάριθμες επιπλοκές για το μωρό, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών προβλημάτων και χαμηλού βάρους γέννησης.

Συμπτώματα αφυδάτωσης

  • Δίψα
  • Μειωμένη ούρηση και σκούρο χρώμα ούρων
  • Κρυώνετε ή ζεσταίνεστε ξαφνικά
  • Κράμπες και γενικότερη αδυναμία

Έντονη δίψα στην εγκυμοσύνη: Αίτια και πώς να την αντιμετωπίσετε

Τρόποι καταπολέμησης της αφυδάτωσης

  • Πίνετε άφθονο νερό: Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κρατήστε πάντα ένα μπουκάλι νερό κοντά σας για να θυμάστε να πίνετε τακτικά.
  • Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε νερό: Φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, το αγγούρι και τα πορτοκάλια περιέχουν υψηλή ποσότητα νερού και μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση .
  • Αποφύγετε τα καφεϊνούχα και αλκοολούχα ποτά: Αυτά τα ποτά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, οπότε είναι καλύτερα να τα περιορίσετε.
  • Χρησιμοποιήστε ηλεκτρολύτες : Σε περιπτώσεις έντονης αφυδάτωσης, τα ποτά με ηλεκτρολύτες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα σας.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved