Διακόσμηση μπαλκονιού: 5 φυτά ανθεκτικά στον ήλιο που μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρα

Φυτά που αντέχουν στον ήλιο και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

Διακόσμηση μπαλκονιού: 5 φυτά ανθεκτικά στον ήλιο που μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρα
Bigstock

Τα φυτά είναι η καλύτερη επιλογή για να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας την περίοδο του καλοκαιριού.

Φυτά ψηλά και ανθεκτικά για να απολαμβάνετε το μπαλκόνι σας χωρίς αδιάκριτα βλέμματα

Αν σας προβληματίζει όμως το γεγονός ότι τα περισσότερα φυτά χρειάζονται φροντίδα και συχνό αν όχι καθημερινό πότισμα, δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτά που είναι ανθεκτικά στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

15 φυτά που αντέχουν στον ήλιο και δε θέλουν συχνό πότισμα

Ας δούμε τα πέντε πιο δημοφιλή:

https://www.instagram.com/p/Crb1IbkyAOq/

Κατιφές

Ο κατιφές αντέχει στον ήλιο και τη ζέστη και ανθοφορεί από την άνοιξη μέχρι και την αρχή του χειμώνα. Τα άνθη του έχουν συνήθως κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, ενώ είναι γνωστός και την προστασία που παρέχει στα λαχανικά που φυτεύονται κοντά του.Όσο για το πότισμα, δύο φορές την εβδομάδα αρκεί, ενώ σημαντικό είναι να κόβετε τα λουλούδια όταν μαραίνονται.

Λαντάνα

Ένα φυτό με πολύχρωμα άνθη σε μικρές ταξιανθίες. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες ή ζαρτινιάρες. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες λαντάνας, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη για το μπαλκόνι σας. Tην περίοδο του καλοκαιριού ποτίστε την περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

https://www.instagram.com/p/ChPSL_SvRzS/

Κόσμος

Ο κόσμος είναι ακόμα ένα ανθεκτικό φυτό τόσο στον ήλιο όσο και τη ζέστη. Μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρες, παρτέρια ή τον κήπο σας. Δεν θέλει συχνό πότισμα ούτε κάποια λίπασμα για την ανθοφορία του. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση για να μη σαπίσουν οι ευαίσθητες ρίζες του.

https://www.instagram.com/p/CFCfKqDHSiI/

Πέντας

Πιθανόν να το έχετε δει αλλά να μη γνωρίζετε πώς λένε το συγκεκριμένο φυτό. Ο πέντας είναι χαμηλής ανάπτυξης με εντυπωσιακά πολυάριθμα λουλούδια ( πιθανόν να σας θυμίσουν αστεράκια) και φυσικά είναι ανθεκτικά τόσο στον ήλιο όσο και στη ζέστη. Την άνοιξη χρειάζεται πότισμα περίπου 2 φορές την εβδομάδα και το καλοκαίρι κάθε 2 μέρες.

Γεράνι

Το γεράνι αποτελεί πολύ καλή επιλογή ανθεκτικού φυτού για το μπαλκόνι καθώς μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρα. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία ενώ όσον αφορά το πότισμα 3 φορά την εβδομάδα είναι αρκετές τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο συχνά το ποτίζεται τόσο περισσότερα λουλούδια θα έχει.

aromatika-futa-kouzina.jpg

Αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι

Τα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι οικονομικά και η εποχή αυτή είναι η ιδανική για να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας. Κατ’ αρχάς θα έχετε ολόφρεσκα μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας και επιπλέον είναι ένας τρόπος να δώσετε στο μπαλκόνι σας χρώμα και ζωντάνια.

  • Λεβάντα
  • Δεντρολίβανο
  • Βασιλικός
  • Μέντα
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved