Eπιδερμίδα και εγκυμοσύνη: Χρήσιμα tips για μία σωστή skin care routine

H τήρηση μαις καλής skin care routine είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του δέρματος του σώματός σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Eπιδερμίδα και εγκυμοσύνη: Χρήσιμα tips για μία σωστή skin care routine
Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος όπου το σώμα μιας γυναίκας υφίσταται αρκετές αλλαγές: ορμονικές, σωματικές , ψυχολογικές αλλά και δερματικές.

Για πολλές γυναίκες, η εγκυμοσύνη είναι συνώνυμο του λαμπερού δέρματος, των ρόδινων μάγουλων και των λαμπερών μαλλιών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το δέρμα ταλαιπωρείται αρκετά.

Οι ενδοκρινείς αδένες του εμβρύου παράγουν υψηλά επίπεδα κορτικοστεροειδών, επηρεάζουν την επιτάχυνση του μεταβολισμού και την αυξάνουν των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης , ορμονών που είναι υπεύθυνες για όλες τις αλλαγές στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι σημαίνει μια καλή skin care routine στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν τρία BASIC STEPS που πρέπει να ακολουθούνται σε κάθε ρουτίνα καθαρισμού προσώπου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης : Καθαρισμός, ενυδάτων και προστασία από τον ήλιο.

1. Καθαρισμός

Όταν μιλάμε για καθαρισμό, εννοούμε προφανώς και πρωί και βράδυ. Χρησιμοποιήστε ένα micellar water ή μια ειδική λοσιόν για ευαίσθητο δέρμα. Απλώστε τη λοσιόν με ένα βαμβάκι ή με τις άκρες των δακτύλων σας. Οι κινήσεις πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς να δημιουργούν τριβή, προκειμένου να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Summer Skincare για μαμάδες: DIY δροσερή μάσκα προσώπου

2. Ενυδάτωση

Μετά τον καθαρισμό, το επόμενο βήμα είναι να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά. Επιλέγετε ροϊόντα που είναι κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες και μη κωμειογόνα.

4. Πάνω απ' όλα, προστασία από τον ήλιο

Η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική γενικότερα, αλλά πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη λόγω της μεγάλης προδιάθεσης για την ανάπτυξη υπερμελαγχρωστικών κηλίδων.

Ιδανικά, εφαρμόζετε αντηλιακό το πρωί, με ελάχιστο SPF30, και επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες.

Κιτρικό οξύ: Τα πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα

spitikes-maskes-prosopou.jpg

Καλλυντικά ή προϊόντα skin care που πρέπει να αποφεύγετε

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και τα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε σε καθημερινή βάση δεν συνιστώνται πλέον για τουλάχιστον 9 μήνες. Ως εκ τούτου, πρέπει να αποφεύγονται είναι τα ακόλουθα:

Επιπλέον, δεν συνιστώνται αισθητικές θεραπείες, όπως μπότοξ με βοτουλινική τοξίνη

Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τα skin care προϊόντα ή καλλυντικά που είναι κατάλληλα για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, συμβουλευτείτε τη/το γιατρό σας, ο οποίος θα σας δώσει συμβουλές προσαρμοσμένες στο δικό σας ιατρικό ιστορικό και τις ανάγκες σας.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved