Είστε έγκυος και βλέπετε παράξενα όνειρα; Τι τα προκαλεί;

«Γιατί βλέπω περίεργα όνειρα στην εγκυμοσύνη μου;»

Μαργαρίτα Νικολάου
Είστε έγκυος και βλέπετε παράξενα όνειρα; Τι τα προκαλεί;
Bigstock

Σαν να μην έφταναν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που εμφανίζονται - πρωινή αδιαθεσία, πόνους στο σώμα, λιγούρες και αϋπνία - πολλές γυναίκες βλέπουν επίσης έντονα, παράξενα όνειρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Τι σημαίνουν τα περίεργα όνειρα που βλέπω;

Τι είδους παράξενα όνειρα εγκυμοσύνης βλέπουν οι μέλλουσες μαμάδες;

Τι μπορεί να βλέπει μια γυναίκα όμως στον ύπνο της; Μερικές μαμάδες αποκάλυψαν τα περίεργα όνειρά τους.

«Είχα ένα ιδιαίτερα "πικάντικο" όνειρο με τον Tim Tebow, το οποίο ήταν περίεργο, επειδή δεν με έλκυε καν πριν από αυτό».

«Ονειρεύτηκα αρκούδες - όλων των ειδών - κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου».

«Έβλεπα ότι πετούσα και πως φοβόμουν μη γεννήσω στον αέρα»

«Ονειρεύτηκα ότι θα γεννούσα ένα τετράχρονο κορίτσι ενώ εγώ γέννησα ένα αγόρι».

«Το πρώτο μου παιδί με κλωτσούσε τόσο δυνατά που είχα επαναλαμβανόμενα όνειρα ότι έσπασε το τοίχωμα της μήτρας, ότι το μωρό έβγαινε πρόωρα και φούσκωνε σαν μπαλόνι όταν το έπιανα στα χέρια... και το πήγαινα βιαστικά στο νοσοκομείο».

egkymosyni-ypnos.jpg

«Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, ονειρευόμουν ξανά και ξανά ότι γεννούσα γατάκια. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, ονειρευόμουν συνεχώς ότι τα νερά μου έσπαγαν μπροστά σε μια δεξαμενή με αστακούς».

«Ονειρευόμουν συνεχώς ότι με παρέσυρε ένα ποτάμι ή ο ωκεανός. Πιθανώς εξαιτίας του πόσο καταβεβλημένη ένιωθα».

«Το αγαπημένο μου ήταν ένα όνειρο που είδα ότι ήμουν ένας Μεξικανός παλαιστής, ο El Gigante Pregnante (προφανώς, ξέρω ότι αυτό δεν είναι σωστό στα ισπανικά). Είχα μια μάσκα και μια κίτρινη/κόκκινη κάπα. Να φοβάσαι την κοιλιά!».

«Είδα ότι ήρθε ο διάβολος για να μου πάρει το παιδί».

«Έβλεπα ότι κάτι κακό συνέβαινε και ξύπναγα με αναφιλητά και κλάματα».

Τα περίεργα όνειρα είναι φυσιολογικά στην εγκυμοσύνη

Αυτά τα περίεργα όνειρα είναι απολύτως φυσιολογικά, σύμφωνα με τον Dr. Sears

«Ονειρεύεστε διαφορετικά γιατί κοιμάστε και διαφορετικά όταν είστε έγκυος», αναφέρει ο Dr. Sears στο AskDrSears.com. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες περνούν μεγαλύτερο ποσοστό του μεσημεριανού και νυχτερινού ύπνου σε REM, γεγονός που ευνοεί τόσο τα περισσότερα όνειρα όσο και την ευκολότερη αφύπνιση.

Τα περίεργα όνειρα της εγκύου

Γιατί βλέπουμε περίεργα όνειρα στην εγκυμοσύνη;

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ύπνου, αυτά τα όνειρα εμφανίζονται εξαιτίας των διακυμάνσεων των ορμονών και την αυξημένη ανάκληση, λόγω της αλλαγής των προτύπων ύπνου, εξηγεί το NSC. Οι γυναίκες πιθανότατα ξυπνούν περισσότερο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή να αλλάξουν θέση, γεγονός που οδηγεί στο να θυμούνται περισσότερα όνειρα που θα ξεχνούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Τι σημαίνουν τα περίεργα όνειρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η γκάμα των ονείρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκτείνεται από τη συνάντηση με παλιούς συντρόφους μέχρι το να περιτριγυρίζεστε από μωρά ζώα. Πολλά όνειρα που βασίζονται στον φόβο σχετίζονται με το μωρό, όπως ότι δεν έχετε γάλα, ότι σας πέφτει το μωρό ή ότι δεν μπορείτε να το βρείτε.

Τα περίεργα όνειρά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι προφητείες για γεγονότα που θα συμβούν, ούτε υποδηλώνουν ότι κάτι άλλο δεν πάει καλά. Τα όνειρα μπορεί να σημαίνουν ότι δένεστε με το παιδί σας (όπως όταν ονειρεύεστε ότι γεννήσατε ένα χαριτωμένο ζώο και όχι ένα μωρό) ή ότι επεξεργάζεστε κάποιες ανησυχίες που σχετίζονται με την τεράστια αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή σας με τον ερχομό του μωρού σας.

«Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί όνειρα που συχνά αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες της γυναίκας, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με τα στάδια της εγκυμοσύνης», εξηγεί ο Dr. Sears. Αυτό σημαίνει ότι τα όνειρά σας μπορεί να αλλάζουν κατά τη διάρκεια των τριμήνων, αποτυπώνοντας τις όποιες σας ανησυχίες σε κάθε στάδιο. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, μπορεί να βλέπετε άσχημα όνειρα για τον τοκετό ή για το παιδί σας, αλλά και ανατρεπτικά όνειρα για την καριέρα σας ή τον σύντροφό σας.

Εγκυμοσύνη και αϋπνία - Τι να κάνετε αν δεν σας παίρνει ο ύπνος

Μπορούμε να σταματήσουμε τα περίεργα όνειρα εγκυμοσύνης;

Μπορεί να είναι δύσκολο να βάλετε τέλος στα ενοχλητικά όνειρα, αλλά μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητά τους μιλώντας στο γιατρό ή τον θεραπευτή σας για τους φόβους, τις ανησυχίες και τις απορίες σας σχετικά με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Η εύρεση τρόπων διαχείρισης της διάθεσης ή του άγχους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τα όποια ζητήματα μπορεί να προκαλούν αυτά τα τρομακτικά όνειρα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

  • Αποφύγετε τα πικάντικα, όξινα ή τηγανητά φαγητά που μπορεί να προκαλέσουν καούρες που διαταράσσουν τον ύπνο.
  • Μείνετε ενυδατωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κοντά στην ώρα του ύπνου.
  • Ασκηθείτε τακτικά για να παραμείνετε υγιείς.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης μαξιλαριών εγκυμοσύνης για να επιτύχετε την πιο άνετη δυνατή θέση κατά τον ύπνο.

με πληροφορίες από το mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved