Όνειρα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και η ερμηνεία τους

 Τα όνειρα της εγκύου είναι περίεργα, κάποιες φορά «τρελά» και πολύ ζωντανά.

Όνειρα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και η ερμηνεία τους
Bigstock

Αν είχατε ένα περίεργο όνειρο ή έναν εφιάλτη σχετικά με το μωρό σας ή τον τοκετό, δεν είστε η μόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα όνειρά σας πολύ πιθανό να είναι πιο περίεργα από ποτέ.

Αυτό είναι πιθανό να είναι ο τρόπος του μυαλού σας να αντιμετωπίσει τυχόν άγχη που βιώνετε, για παράδειγμα σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας αλλά και το γεγονός ότι θα γίνετε μαμά .

Μερικές φορές, τα όνειρα μπορεί να είναι τόσο ζωντανά ή και τρομακτικά. Αν τέτοια όνειρα σας αναστατώνουν, μιλήστε με τον σύντροφό σας, με κάποια φίλη ή με ένα μέλος της οικογένειάς σας ή με τη μαία σας.

Τα παρακάτω όνειρα είναι όλα συνηθισμένα στο πρώτο τρίμηνο:

1. Γιατί ονειρεύομαι μεγάλα παιδιά

Όταν είστε έγκυος για πρώτη φορά, μπορεί να ονειρευτείτε ότι γεννάτε ένα μεγάλο παιδί. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι ένα μεγαλύτερο μωρό ή παιδί θα είναι πιο εύκολο να το φροντίσετε από ένα «εύθραυστο» νεογέννητο .

Μμπορεί, επίσης, να αγχώνεστε για την επιστροφή στη δουλειά σας μετά τη γέννα και να ανησυχείτε μήπως χάσετε πράγματα από τη βρεφική ηλικία του παιδιού σας.

Εάν είστε μητέρα για πρώτη φορά, μπορεί να αισθάνεστε λίγο ανήσυχη για τον τοκετό. Οι σκέψεις σας για έναν εύκολο τοκετό μπορεί να ευθύνονται για ένα όνειρο όπου ένα μωρό απλά πετάγεται ή εμφανίζεται από το πουθενά!

Beautiful pregnant woman sleeping with body pillow

2. Γιατί ονειρεύομαι να οδηγώ ή να βλέπω κτίρια

Ακόμα και πριν αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη σας, θα παρατηρήσετε πώς το σώμα σας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κάποια ανάμεικτα συναισθήματα. Μπορεί να αγαπάτε τις νέες σας καμπύλες και αυτό που αντιπροσωπεύουν, ή μπορεί να νιώθετε άβολα. Όπως και να έχει, τα συναισθήματά σας μπορούν να διαμορφώσουν τα όνειρά σας.

Η οδήγηση ενός οχήματος στα όνειρα είναι συχνά μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο κινείστε στη ζωή σας. Έχετε ονειρευτεί να οδηγείτε φορτηγό, λεωφορείο ή άλλο όχημα που ήταν δύσκολο στους ελιγμούς; Μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είστε σίγουρες για το πώς να διαχειριστείτε το σώμα σας που αλλάζει.

Ομοίως, τα όνειρα με κτίρια - μικρά ή μεγάλα - αντανακλούν το γεγονός ότι το σώμα σας είναι πλέον το «σπίτι» του μωρού σας. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, μπορεί να θυμάστε ότι βλέπετε μέχρι και πανύψηλους ουρανοξύστες!

3. Γιατί ονειρεύομαι νερό

Από λακκούβες μέχρι ταραγμένα νερά στη θάλασσα, μπορεί το νερό είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στα όνειρα σας, ενώ είστε έγκυος.

Μπορεί επίσης να ονειρεύεστε πως κολυμπάτε ή πλάσματα που ζουν στο νερό, όπως γυρίνους και ψάρια. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτά τα όνειρα είναι σημάδι ότι έχετε υποσυνείδητα επίγνωση του αμνιακού υγρού που συσσωρεύεται στο σώμα σας.

Αν ονειρευτείτε ότι πνίγεστε ή βυθίζεστε, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε παγιδευμένες ή ανησυχείτε μήπως χάσετε την ελευθερία σας.

Τα όνειρά μου σημαίνουν κάτι για το μωρό μου;

Ανεξάρτητα από το τι ονειρεύεστε, να θυμάστε ότι τα όνειρά σας είναι απλώς ένας οδηγός για τις υποσυνείδητες σκέψεις σας. Το να έχετε ένα κακό όνειρο δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι κακό. Είναι όμως μια πολύ καλή ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και να ασχοληθείτε με τυχόν θέματα που σας ανησυχούν.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες , μιλήστε με τον σύντροφό σας, τους φίλους και την οικογένειά σας. Η μαία σας θα είναι πάντα πρόθυμη να σας ακούσει και να σας βοηθήσει.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved