Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε
Εσείς γνωρίζετε τι πρέπει να τρώει και τι όχι μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Γνωρίζετε τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσει;
Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η διατροφή τους παρέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να αναπτυχθεί και να αυξηθεί σωστά το μωρό τους. Πρέπει επίσης να σιγουρευτούν ότι το σώμα τους είναι αρκετά υγιές για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που συμβαίνουν.
Για μια υγιή εγκυμοσύνη, η διατροφή της μητέρας πρέπει να είναι ισορροπημένη και θρεπτική - αυτό περιλαμβάνει τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους ενώ θα πρέπει να καταναλώνει μεγάλη ποικιλία λαχανικών και φρούτων.
Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τροφές πλούσιες σε σίδηρο
- Ξερά φασόλια
- Αποξηραμένα φρούτα
- Κρόκους αυγών
- Δημητριακά ολικής άλεσης
- Μύδια (καλά μαγειρεμένα)
- Άπαχο κρέας
- Πουλερικά
- Σολομό
- Τόνο
- Σόγια
- Μπιζέλια
- Καρύδια
- Αμύγδαλα
- Μπρόκολο
- Σπανάκι
- Σπαράγγια
- Καστανό ρύζι
- Βρώμη
Η διατροφή και στους 9 μήνες της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική και για αυτό το λόγο πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα θα πρέπει να είναι στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μιας μέλλουσας μητέρας. Καθώς ο εγκέφαλος, τα μάτια και το νευρικός σύστημα του μωρού αναπτύσσονται, είναι σημαντικό να λαμβάνει καθημερινά άφθονα βασικά λιπαρά οξέα.
Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τρόφιμα προς αποφυγή
Αν και αυτή καθαυτή η κύηση δεν αποτελεί λόγο ριζικής αλλαγής των διατροφικών συνηθειών μιας εγκυμονούσας, αλλά καλό είναι μερικές τροφές να λείπουν από το διαιτολόγιό της κατά τη διάρκεια της κύησης.
Δείτε στην παρακάτω gallery τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη