Καούρες στην εγκυμοσύνη: Ποιες τροφές να αποφεύγετε
Τι ρόλο παίζει η διατροφή στις καούρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Η εγκυμοσύνη είναι η πιο συναρπαστική περίοδος για μία γυναίκα. Και μπορεί να έχει τις ευτυχισμένες στιγμές, όμως, έχει και τις δυσκολίες της. Μια από αυτές είναι η όξινη δυσπεψία, γνωστή ως καούρα.
Αυτό το κάψιμο στο επάνω μέρος του στομάχου που ανεβαίνει προς τα πάνω και δεν είναι καθόλου ευχάριστο εμφανίζεται κυρίως στο δεύτερο τρίμηνο. Οι λόγοι είναι η αύξηση της ορμόνης προγεστερόνης, που προκαλεί χαλάρωση στους μύες (άρα και του οισοφαγικού σφιγκτήρα), επιτρέποντας στα οξέα του στομάχου να ανέβουν προς τον οισοφάγο και η πίεση που ασκεί η μήτρα, στα εσωτερικά όργανα.
Ωστόσο, στην αποφυγή της καούρας παίζει σημαντικό ρόλο και η διατροφή. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε.
Πικάντικα και λιπαρά γεύματα
Το κόκκινο κρέας, επίσης, δε βοηθάει στις καούρες
Όχι μεγάλη κατανάλωση ποσότητας καφεΐνης στην εγκυμοσύνη
Κατάργηση των χυμών από όξινα φρούτα και εξασφάλιση της πρόσληψης φυτικών ινών από άλλες πηγές όπως το ψωμί ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, τα δημητριακά, ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι όλα τους καλές πηγές φυτικών ινών.
Όχι στη σοκολάτα