Μπορώ να τρώω σταφύλι στην εγκυμοσύνη;
Ας δούμε κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη του σταφυλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:
- Μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατάσταση της υγείας σας, την εμφάνιση και κατ’ επέκταση την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού σας.
- Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σας βοηθούν να ελέγχετε την αρθρίτιδα και το άσθμα κατά την εγκυμοσύνη. Η ικανότητα ενυδάτωσης των σταφυλιών αυξάνει την υγρασία στους πνεύμονες, διατηρώντας έτσι μακριά το άσθμα.
- Τα σταφύλια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά στην καλή όραση και στην ενδυνάμωση των αγγείων των ματιών.
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η φλαβονολίνη, οι ανθοκυανίνες και η τανίνη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αποτρέπουν τις λοιμώξεις.
- Περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τις κράμπες καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη νευρομυϊκή μετάδοση.
- Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και μπορεί να σας ωφελήσει σημαντικά στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.
- Τα οργανικά οξέα που έχουν βοηθούν στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα σας αλλά και στην πρόσληψη του.
- Ένα ποτήρι χυμός σταφυλιού καθημερινά θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους.
- Είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου για την διατήρηση της αιμοσφαιρίνης στο αίμα, ειδικά για γυναίκες με αναιμία. Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν περισσότερο σίδηρο από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία σταφυλιών.
Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική στην περίοδο της κύησης. Ο γυναικολόγος σας είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει για την ποικιλία αλλά και την ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώσετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
WELL-BEING
Τελικά παχαίνει τα σταφύλι;
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved