Επιτρέπεται ο άνηθος στην εγκυμοσύνη και πώς επηρεάζει τον οργανισμό της εγκύου;
O άνηθος είναι ένα μυρωδικό που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στο φαγητό μας.
Την περίοδο της εγκυμοσύνης η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να τρέφεστε σωστά, κάποιες τροφές να τις εντάξετε πιο συστηματικά στο διατροφολόγιό σας και κάποιες άλλες να τις αποφέυγετε.
Ο άνηθος είναι ένα μυρωδικό που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στα ελληνικά, παραδοσιακά φαγητά.
Ενδείκνυται όμως ο άνηθος για τη διατροφή της μέλλουσας μαμάς;
Τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης σας, ο άνηθος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά θεωρείται και πολύ ωφέλιμος για την υγεία της εγκύου. Γιατί;
1. Προστατεύει από τη βακτηριδιακή μολυνση
2. Ενδυναμώνει τα κόκαλα του σώματος
3. Ρυθμίζει την χοληστερόλη
4. Θεραπέυει την αναιμία
5. Βοηθαεί στην αποτοξίνωση του σώματος
6. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσεντερίας
7. Ενισχύει την ανάπτυξη του μωρού
Ασφαλώς, η κατανάλωση του ανηθου θέλει μέτρο. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε φρέσκο άνηθο σε μικρές ποσότητες. Αποφύγετε το έλαιο άνηθου καθώς ενδέχεται να προκαλέσει εμηνόρροια και αν βάλει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη σας.
Πηγή: momjunction.com