Μπορεί μια γυναίκα να φάει σαλάμι πεπερόνι στην εγκυμοσύνη;
Επιτρέπεται το σαλάμι στην εγκυμοσύνη ή όχι;
To πεπερόνι, είναι ένα Ιταλικό-αμερικάνικο πικάντικο σαλάμι και φτιάχνεται από χοιρινό με βόειο κρέας, μαριναρισμένα με πάπρικα και καυτερά πιπέρια. Δίνει μια ξεχωριστή γεύση στα φαγητά όπως τις πίτσες, τα σάντουιτς, τα ζυμαρικά και τις τυλιχτές πίτες.
Αν είστε έγκυες και λιγουρεύεστε πεπερόνι, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για την κατανάλωσή του μιας και αυτό το σαλάμι είναι πλούσιο σε λιπαρά, αλάτι και μπαχαρικά.
Πριν καταναλώσετε πεπερόνι θα πρέπει να το έχετε μαγειρέψει αρκετά καλά για να αποφύγετε τις πιθανότητες τοξοπλάσμωσης. Το τοξόπλασμα είναι ένα παράσιτο, που συνδέεται με την κατανάλωση μολυσμένων λαχανικών και κρέατος.
Ποιοι είναι μερικοί από τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης;
- η δυσπεψία
- η αύξηση του βάρους
- η κατακράτηση υγρών
- το έλκος
Πιθανές παρενέργειες του πεπερόνι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Πριν προσθέσετε το σαλάμι πεπερόνι στη διατροφή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια από τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό θα μπορούσαν να επηρεάσουν εσάς ή το μωρό σας.
- Το πεπερόνι είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Περιέχει περίπου 141 θερμίδες και 13 γραμμάρια λίπους σε μια λεπτή φέτα. Πρόκειται κυρίως για κορεσμένα λίπη τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προεκλαμψία, διαβήτη κύησης ή καρδιακές παθήσεις.
- Τα πικάντικα μπαχαρικά τους πιθανό να προκαλέσουν καούρες.
- Μια φέτα πεπερόνι περιέχει μεταξύ άλλων 443mg νατρίου. Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μελέτες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις νεφρικές λειτουργίες του εμβρύου.
Εναλλακτικές προτάσεις για να αντικαταστήσετε το πεπερόνι
- Επιλέξτε πεπερόνι από γαλοπούλα καθώς περιέχει λιγότερα λίπη και κορεσμένα λίπη.
- Διαβάστε πολύ καλά την ετικέτα πριν αγοράσετε οποιοδήποτε πεπερόνι. Επιλέξτε αυτό που δεν έχει νιτρικά και νιτρώδη στα συστατικά του.
- Προτιμήστε να βάλετε στην πίτσα σας άλλα αλλαντικά από άπαχα κρέατα όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο.
Συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι έγκυες
«Μπορώ να φάω κρύο πεπερόνι;»
Το πεπερόνι είναι ασφαλές μόνο εάν η ετικέτα αναγράφει ότι το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
«Μπορώ να φάω ωμό πεπερόνι»
Το ωμό πεπερόνι αυξάνει τον κίνδυνο της τοξοπλάσμωσης, που συνήθως συνδέεται με το ωμό κρέας.
πηγή: momjunction.com