Χουρμάδες στην εγκυμοσύνη – Τα οκτώ οφέλη και πώς επηρεάζουν τον τοκετό;
Η διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι το Α και το Ω για την υγεία και την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.
Οι χουρμάδες είναι από τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα. Είναι όμως ασφαλή στην εγκυμοσύνη;
Οι χουρμάδες όχι μόνο επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, αλλά έχουν και πολλά οφέλη για τη μέλλουσα μαμά και το μωρό. Ας δούμε ποια είναι αυτά αναλυτικά:
1. Προσφέρουν ενέργεια
Στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια από ό,τι συνήθως. Οι χουρμάδες παρέχουν αυτήν την ενέργεια χωρίς να δίνουν παραπάνω θερμίδες.
2. Καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα
Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
3.Έχουν πρωτεΐνες που παράγουν αμινοξέα.
Οι ημερομηνίες παρέχουν επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών που απαιτείται από το σώμα σας για να χτίσει τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα.
4.Προστατεύει από τις γενετικές ανωμαλίες
Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ το οποίο προστατεύει από τις γενετικές ανωμαλίες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.
5.Προσφέρει βιταμίνη Κ στο μωρό
Τα μωρά γεννιούνται με έλλειψη σε βιταμίνη Κ. Η κατανάλωση χουρμάδων την περίοδο τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού συμπληρώνει την απαραίτητη για τον οργανισμό ποσότητα βιταμίνης Κ, η οποία και συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών.
6.Προστατεύει από την αναιμία
Οι χουρμάδες προσφέρουν στον οργανισμό όλη την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται τόσο η μέλλουσα μαμά όσο και το μωρό για την ανάπτυξή του. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό.
7.Διατηρεί σταθερή την αρτηριακή πίεση
Περιλαμβάνει κάλιο το οποίο διατηρεί σταθερή την αρτηριακή πίεση και επιπλέον μειώνει την εμφάνιση κραμπών.
8.Συμβάλλει στη δημιουργία οστών και δοντιών του μωρού
Οι χουρμάδες περιλαμβάνουν μαγνήσιο το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη οστών και δοντιών.
Πηγή: momjunction.com