Εγκυμοσύνη & διατροφή: Επτά λόγοι για να βάλετε τα άψητα αμύγδαλα στη διατροφή σας
Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση άψητων & ανάλατων αμυγδάλων στην εγκυμοσύνη;
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία, τόσο της μέλλουσας μαμάς, όσο και του μωρού. Εκτός όμως από τα κύρια γεύματα της ημέρας, πολύ σημαντικά είναι και τα διάφορα σνακ.
Οι ξηροί καρποί έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό και ειδικά τα άψητα και ανάλατα αμύγδαλα είναι ένα ιδανικό σνακ για τα ενδιάμεσα γεύματα.
Ποια είναι όμως τα οφέλη των αμυγδάλων στην εγκυμοσύνη και γιατί πρέπει να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή;
Πλούσια σε φυλλικό οξύ
Τα ανάλατα και άψητα αμύγδαλα είναι πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του μωρού.
Ενισχύει το μεταβολισμό
Η κατανάλωση αμυγδάλων εξασφαλίζει την ιδανική πρόσληψη υδατανθράκων και καλών λιπαρών και ενισχύει τον μεταβολισμό της μέλλουσας μαμάς αλλά και του εμβρύου.
Αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους
Τα αμύγδαλα είναι ένα χορταστικό σνακ που δίνει ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες.
Πλούσια σε σίδηρο
Οι ανάγκες της μέλλουσας μαμά σε σίδηρο είναι αυξημένες και τα αμύγδαλα εξασφαλίζουν την επαρκή πρόσληψή του.
Προστατεύουν τα παιδιά από μελλοντικές αλλεργίες
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση αμυγδάλων στην εγκυμοσύνη, προστατεύει τα παιδιά από την εμφάνιση αλλεργιών όταν ξεκινήσουν τις στερεές τροφές.
Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στην καλύτερη πέψη.
Πλούσιο σε ασβέστιο
Τα αμύγδαλα έχουν ασβέστιο κάτι που συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών.
Πηγή: momjunction.com