Είναι ασφαλές το μαύρισμα στην εγκυμοσύνη;
Σας αρέσει να μαυρίζετε το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια περιμένετε πώς και πώς την περίοδο του καλοκαιριού για να πάτε διακοπές, να φορέσετε το μαγιό σας και να κάτσετε κάτω από μια ομπρέλα.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το άγχος, η πρωινή ναυτία και η κούραση κάνει το δέρμα σας να μοιάζει χλωμό, και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να θέλετε να μαυρίσετε το καλοκαίρι.
Αλλά μπορείτε να μαυρίσετε το καλοκαίρι; Υπάρχουν κίνδυνοι; Αν ναι ποιοι και τι πρέπει να προσέξετε;
Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε παρακάτω.
Μπορώ να μαυρίσω το καλοκαίρι ενώ είμαι έγκυος;
Είναι καλό να αποφύγετε την υπερέκθεση στον ήλιο και τις ξαπλώστρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Η υπεριώδης ακτινοβολία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, πρόωρης γήρανσης και ρυτίδων.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο από πριν, καθιστώντας το πιο ευάλωτο στους κινδύνους του μαυρίσματος.
Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια του μαυρίσματος
Η διαδικασία μαυρίσματος περιλαμβάνει ακτινοβολίες υπεριώδους ακτινοβολίας, υπερβολική έκθεση στην οποία μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα:
- Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος
- Προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος
- Επιβαρύνει το μέλασμα
- Ενισχύει την ευαισθησία του δέρματος
- Προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα μωρά
- Οδηγεί σε αφυδάτωση
Κρέμες αυτομαυρίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Αυτές οι κρέμες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, όταν κάποιος θέλει να μαυρίσει χωρίς να εκτεθεί στον ήλιο, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όχι.
Τα ενεργά συστατικά των κρεμών αυτών, αντιδρούν με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σκουραίνοντας έτσι το δέρμα, κάνοντάς το να μοιάζει μαυρισμένο. Οι περισσότερες από αυτές τις κρέμες αυτομαυρίσματος που διατίθενται στην αγορά περιέχουν ένα ενεργό συστατικό, τη διυδροξυακετόνη (DHA) εγκεκριμένη από το FDA. Είναι ένας παράγοντας χρωματισμού του δέρματος που εξάγεται από φυτικές πηγές όπως ζαχαροκάλαμο και ζαχαρότευτλα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το DHA δεν μπορεί να διεισδύσει πέρα από το πρώτο στρώμα του δέρματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Σύμφωνα με μελέτες, μόνο το 0,5% του DHA απορροφάται από το δέρμα και είναι πολύ χαμηλό για να προκαλέσει κίνδυνο για το έμβρυο.
πηγή: Momjunction.com