Ποιες ώρες να κάθονται τα παιδιά στον ήλιο;

Ήλιος και παιδιά: Ποιες ώρες να πηγαίνουμε στην παραλία;

Ποιες ώρες να κάθονται τα παιδιά στον ήλιο;
Bigstock

Το καλοκαίρι σίγουρα είναι η πιο ευχάριστη εποχή για τα παιδιά, αφού ο ήλιος και η ζέστη τους επιτρέπουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά στο νερό! Ωστόσο, ο ήλιος μπορεί να είναι επικίνδυνος για τα παιδιά, ακόμα και όταν διασκεδάζουν παίζοντας στη θάλασσα. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Προστασία των παιδιών από τον ήλιο

Αρχικά, η τακτική εφαρμογή αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη. Ακόμη και σε μέρες με συννεφιά, οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα των παιδιών. Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να εφαρμόζεται σωστά και επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι.

Ώρες έκθεσης στον ήλιο

Ως προς τις ώρες έκθεσης των παιδιών στον ήλιο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν ώρες της ημέρας κατά τη διάρκεια των οποίων οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να φανούν εξαιρετικά βλαβερές. Έτσι θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση του παιδιού κατά τις ώρες 10:00 π.μ. με 4:00 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες. Κατά τις ώρες αυτές, τα παιδιά συνίσταται να παραμένουν στη σκιά και σε δροσερό μέρος.

xromoselides-me-thema-ton-ilio-(2).jpg

Προστασία των παιδιών

Επίσης, είναι σημαντικό τα παιδιά να φορούν κατάλληλα ρούχα, όπως καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου που προσφέρουν προστασία από τις UVA και UVB ακτίνες. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν κατάλληλο σχεδιασμό ώστε να προστατεύουν τα μάτια τους αποτελεσματικά.

Εγκαύματα παιδιών

Με την τήρηση αυτών των κανόνων, οι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο από την ηλιακή ακτινοβολία. Η πρόληψη είναι το κλειδί για ένα χαρούμενο και ασφαλές καλοκαίρι.

Δρ. Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved