Το tip της μαμάς: Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να ποτίζετε τα φυτά το καλοκαίρι;

Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ;

Το tip της μαμάς: Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να ποτίζετε τα φυτά το καλοκαίρι;
Bigstock

To καλοκαίρι τα φυτά χρειάζονται συχνό πότισμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να ποτίζουν τα φυτά τις βραδινές ώρες ώστε να διατηρείτε η υγρασία για περισσότερες ώρες.

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο bhg.comτο νυχτερινό πότισμα δεν είναι η καλύτερη λύση για τα φυτά σας, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης διάφορων ασθενειών. Ειδικότερα, τα φύλλα μπορούν να παραμείνουν υγρά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν στεγνώνουν καλά. Εξαιτίας αυτού, τα υγρά φύλλα γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτα στην ανάπτυξη μυκήτων.

Tips για μαμάδες: Πώς θα ξέρετε αν τα φυτά σας θέλουν πότισμα

potisma-fiton.jpg

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να ποτίζετε τα φυτά το καλοκαίρι

Η ιδανική ώρα για να ποτίζετε τα φυτά σας στον κήπο ή το μπαλκόνι είναι το πρωί. Ενυδατώνονται και μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη της ημέρας. Επίσης, το νερό εξατμίζεται σταδιακά γεγονός που βοηθά στην πρόληψη μυκητιακών ασθενειών.Η δεύτερη καλύτερη ώρα είναι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα φυτά το καλοκαίρι

  • Το καλοκαίρι τα φυτά έχουν ανάγκη από συχνό πότισμα ειδικά αν τα βλέπει ο ήλιος αρκετές ώρες της ημέρας. Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται καθημερινό πότισμα και άλλα ανά δύο ημέρες.
  • Το φύλλωμα ορισμένων φυτών μπορεί να είναι ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε φροντίστε να τα αλλάξετε θέση για να μην «καούν».
  • Εξίσου σημαντικό είναι να ποτίζετε σωστά τα φυτά σας. Η μικρή ποσότητα νερού συνήθως δεν φτάνει στη ρίζα οπότε είναι προτιμότερο να ρίχνετε περισσότερο νερό χωρίς ωστόσο να είναι υπερβολικό.
  • Προσοχή να μη μένει στάσιμο νερό στη γλάστρα.
Woman Gardener Caring Of Indoor Plants On The Windowsill, Sprinkling Flower, Aloe Vera, Orchid, Mons

Εύκολος τρόπος να ελέγξετε αν τα φυτά θέλουν πότισμα

Ένας τρόπος να ελέγξετε αν κάποιο φυτό σας χρειάζεται νερό είναι να βυθίσετε ένα μολύβι στο χώμα της γλάστρας. Αν βγει λερωμένο με χώμα, μην το ποτίσετε. Αν βγει στεγνό, τότε είναι ώρα για πότισμα.

Πότισμα φυτών στις διακοπές: Πέντε αυτοσχέδιες και πρακτικές λύσεις

Δώστε προσοχή στα φυτά σας

Η καλύτερη συμβουλή στη γενική φροντίδα των φυτών είναι να δίνετε προσοχή. Ο έλεγχος κάθε μέρα ή ανά δύο ημέρες, σας επιτρέπει να παρατηρήσετε μικρές αλλαγές όπως τα φύλλα που μαραίνονται.

Επίσης με μια γρήγορη ματιά μπορείτε να καταλάβετε αν το χώμα είναι στεγνό στην επιφάνεια της γλάστρας. Το υγρό χώμα είναι σχεδόν πάντα πιο σκούρο από το ξηρό οπότε όταν βλέπετε πιο ανοιχτό καφέ χώμα αυτό υποδηλώνει ξηρότητα της επιφάνειας. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί εσωτερικά το χώμα ενδέχεται να είναι υγρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved