Καλοκαιρινές κουρτίνες: Οι 5 τάσεις χρωμάτων που κυριαρχούν φέτος

Βρείτε το χρώμα που θα προσφέρει φρεσκάδα, ζωντάνια και καλοκαιρινή αίσθηση στον χώρο σας.

Καλοκαιρινές κουρτίνες: Οι 5 τάσεις χρωμάτων που κυριαρχούν φέτος
Bigstock

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ήλιος εισχωρεί μέσα από τα παράθυρα γεμίζοντας τα δωμάτια με φως και ζεστασιά, μπορεί να σας δυσκολέψει να επιλέξετε χρώμα στις κουρτίνες.

Ως γενικό κανόνα να θυμάστε πως τα ανοιχτόχρωμα χρώματα αντανακλούν στο φως του ήλιου, ενώ τα σκούρα χρώματα το απορροφούν, κάνοντας ένα δωμάτιο να αισθάνεται πιο «ζεστό» από ό,τι ίσως θέλετε.

Οι 5 τάσεις χρωμάτων που κυριαρχούν φέτος το καλοκαίρι

1. Λευκό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να βλέπετε τις κουρτίνες να ανεμίζουν απαλά από το καλοκαιρινό αεράκι και το λευκό είναι ίσως το πιο προφανές χρώμα που μπορείς να επιλέξετε. Ειδικότερα λευκό λινό, βαμβάκι ή μουσελίνα είναι υφάσματα που ταιριάζουν σ' ένα δωμάτιο ανεξαρτήτως εποχής.

2. Μπεζ της άμμου

Δεν σας αρέσει το λευκό; Τότε σκεφτείτε αυτό το καραμελένιο μπεζ. Ένα γήινο χρώμα που ταιρίαζει με όλα τα έπιπλα .

«Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, συχνά θέλουμε να διατηρούμε τους χώρους φωτεινούς, ευάερους και δροσερούς. Τα πιο ανοιχτά χρώματα, όπως το συγκεκριμένο παστέλ, δίνει μια υπέροχη καλοκαιρινή αίσθηση, ειδικά εάν το υλικό είναι αρκετά διαφανές ώστε να αφήνει λίγο φως να περνά», εξηγεί ο Tim Walters, διάσημος διακοσμητής εσωτερικών χώρων.

Το ύφασμα που επιλέγετε είναι επίσης σημαντικό, ο Tim επισημαίνει: «Αναζητήστε υφάσματα με ελαφριά υφή, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι και λινό».

Κλιματιστικά και παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε air condition στο παιδικό δωμάτιο

3. Αποχρώσεις του πράσινου

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τη φύση και την ηρεμία. Από ανοιχτό πράσινο της μέντας έως βαθύ σμαραγδί, οι αποχρώσεις μπορούν να προσθέσουν φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο σας.

Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του πράσινου επιτρέπουν στο φυσικό φως να «πλημμυρίσει» το δωμάτιο, δημιουργώντας μια αίσθηση δροσιάς και ανανέωσης, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις μπορούν να προσδώσουν βάθος και πολυτέλεια.

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Tim Walters αναφέρει: «Το πράσινο είναι ένα χρώμα που φέρνει την εξωτερική φύση μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε υφάσματα από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και λινό, για να ενισχύσετε αυτό το φυσικό στοιχείο».

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο το καλοκαίρι;

4. Θερμό χάλκινο

«Οι ζεστές γήινες αποχρώσεις είναι μια εξαιρετική επιλογή χρώματος για τις κουρτίνες, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο», λέει ο James Gomez, co-founder της εταιρείας υφασμάτων Yarn Collective. Εάν δεν θέλετε να αλλάζετε τις κουρτίνες σας ανά σεζόν, τότε επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει όλες τις εποχές.

Ο James προσθέτει: «Η τερακότα ή οι θερμές χάλκινες αποχρώσεις προσδίδουν στον χώρο μια ζεστασιά καθώς ενισχύουν το φυσικό φως μέσα στο σπίτι σας».

5. Ροζ και μπλε

Η διχρωμία είναι μια καλή ιδέα αν αγαπάτε δύο χρώματα εξίσου ή αν ταιριάζει στο στυλ του υπνοδωματίου ή του σαλονιού.

Φλοράλ ταπετσαρία: Ιδέες για την κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο

Τα ζωηρά χρώματα δίνουν μια άμεση καλοκαιρινή αίσθηση στο χώρο που θέλετε να ανανεώσετε.

Και αν θέλετε να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους υλικών και χρωμάτων μεταξύ τους, κάντε το! Σκεφτείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε διαφορετικά υφάσματα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια δυναμική εμφάνιση. Κρατήστε τη χρωματική σας παλέτα σε 2-3 χρώματα για να εξασφαλίσετε μια αίσθηση συνοχής και αρμονίας .

Πηγή: homesandgardens.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved