Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις βρόμικες σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Για να παραμένουν καθαρές οι σίτες, χρειάζονται τακτικό καθάρισμα.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τις βρόμικες σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες
Bigstock

Αν έχετε σίτες στα παράθυρα του σπιτιού αλλά και στις μπαλκονόπορτες, γνωρίζετε ότι χρειάζονται τακτικό καθάρισμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες

Ιδανικά οι σίτες πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το τετράμηνο. Έτσι, οι σίτες θα παραμένουν καθαρές κι επιπλέον δεν θα αφιερώνετε πολύ χρόνο για να απομακρύνετε τη σκόνη και τις βρομιές που θα έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια.

Πώς να καθαρίσετε εύκολα τις σίτες

Hand Hold Mosquito Net Wire Screen Handle On House Window

Στεγνό πανί και ταινία διπλής όψεως

Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό κομμάτι υφάσματος για να απομακρύνετε τη σκόνη σκουπίζοντας απαλά την κουνουπιέρα των παραθύρων. Ορισμένα είναι δύσκολο να καθαριστούν, επομένως χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης ή ταινία κάλυψης για να αφαιρέσετε τη βρομιά. Μπορείτε επίσης να περάσατε πρώτα τη σίτα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι που έχετε στύψει καλά και στη συνέχεια, σκουπίστε με πανί μικροϊνών.

To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα ξύλινα παντζούρια

Ηλεκτρική σκούπα

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τη σίτα καθαρή, είναι τη σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα με τη μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε ιστούς αράχνης, σκόνη και τυχόν μυγάκια που έχουν κολλήσει στη σίτα. Χρειάζεται προσοχή να μην ασκήσετε πίεση με τη σκούπα και χαλάσετε τη σίτα.

Αμμωνία

Μερικές φορές οι κουνουπιέρες μπορεί να έχουν λιπαρούς λεκέδες και υγρή σκόνη. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατέψτε ένα μέρος αμμωνίας με τρία μέρη νερού και δημιουργήστε ένα υγρό καθαρισμού. Ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τις σίτες με μπόλικη ποσότητα. Στη συνέχεια σκουπίστε με μαλακό πανί.

gratzounia-se-tzami.jpg

Χρήσιμο tip

Αποφύγετε τη χρήση συρμάτινων βουρτσών και λειαντικών καθαριστικών καθώς μπορεί να καταστρέψουν τις σίτες. Εάν οι είναι αποσπώμενες, τότε μπορείτε να τις μουλιάσετε στη μπανιέρα ή να τις πλύνετε με το λάστιχο στη βεράντα ή την αυλή.

Με πληροφορίες από το aparnavenster.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved