Ποια φυτά δεν πρέπει να έχετε στη βεράντα

Bigstock

Δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για το μπαλκόνι.

Υπάρχουν ορισμένα φυτά που δεν είναι κατάλληλα για το μπαλκόνι λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως οι κλιματικές συνθήκες, το μέγεθος που μπορεί να φτάσουν ή η φροντίδα που χρειάζονται.

Φυτά ψηλά και ανθεκτικά για να απολαμβάνετε το μπαλκόνι σας χωρίς αδιάκριτα βλέμματα

Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα φυτών που σύμφωνα με το planetnatural.com, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για τη βεράντα.

Αμάραντος

Ο αμάραντος ή Μάης ή δάκρυα της Παναγίας [1] (κυπρ.), με επιστημονική ονομασία Helichrysum stoechas – Ελίχρυσος ο πολύτιμος είναι αγριολούλουδο της ελληνικής υπαίθρου. Τα ανθάκια του είναι μικρά κίτρινα και ο βλαστός του λεπτός. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό ωστόσο παράγει πολλή γύρη. Εάν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες, τότε σίγουρα από τα φυτά που δεν ενδείκνυνται για το μπαλκόνι σας.

Ευφορβία

Αυτό το ανθεκτικό πολυετές παχύφυτο φυτό είναι εύκολο στη φροντίδα του και ανθεκτικό σε ζέστη και ξηρασία.Ωστόσο, χρρειάζεται προσοχή με το γάλα του φυτού καθώς μπορίε να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος και των ματιών.

Μπαμπού

Το μπαμπού μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να κατακλύσει το χώρο του μπαλκονιού. Επιπλέον, οι ρίζες του ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές στις γλάστρες. Η καλύτερη επιλογή είναι να φυτέψετε μπαμπού στον κήπο ή στην αυλή.

10 φυτά με πολύχρωμα άνθη για να δώσετε χρώμα στο καλοκαίρι σας

Ροδόδεντρο

Το ροδόδεντρο απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες εδάφους και κλίματος γι΄αυτό κι είναι δύσκολο να αναπτυχθεί σε ένα μπαλκόνι.

Επίσης, τα φυτά που χρειάζονται υψηλή υγρασία όπως οι ορχιδέες ή οι φτέρες, είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση στο μπαλκόνι.

Πριν επιλέξετε φυτά για το μπαλκόνι σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το φως , τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τον χρόνο που έχετε για να τα φροντίζετε. Επιλέξτε φυτά που ταιριάζουν στις συνθήκες του μπαλκονιού σας και που μπορούν να αναπτυχθούν καλά στον συγκεκριμένο χώρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved