Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για μικρά σπίτια (vid)

Πώς να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά σε ένα μικρό σπίτι.

Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για μικρά σπίτια (vid)
Bigstock

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι εκτός από μια μεγάλη – και τακτοποιημένη- αποθήκη, άνετους και λειτουργικούς χώρους.

Ξέρετε, να ανοίγετε τις ντουλάπες και να βρίσκετε αμέσως αυτό που θέλετε, τα ράφια να μην είναι υπερφορτωμένα, τα παπούτσια να είναι πάντα στη θέση τους όπως και τα άπειρα παιχνίδια των παιδιών.

Οκτώ stylish αποθηκευτικές λύσεις για τα παιδικά παιχνίδια και τα βιβλία (pics)

Όλα τα παραπάνω είναι δύσκολο να συμβούν αν έχετε ένα μικρό σπίτι και πάρα πολλά πράγματα.

Ωστόσο, όλα είναι εφικτά. Με λίγη προσπάθεια, διάθεση να αποχωριστείτε αρκετά από τα ρούχα και με την υιοθέτηση μερικών ιδεών αποθήκευσης που σας προτείνουμε, πιστεύουμε ότι θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο.

apothikevsi-tsantas.jpg

Μικρό παιδικό δωμάτιο: Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης

Παιδικά παιχνίδια

Ξεκινήστε από τα παιχνίδια των παιδιών. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα, δωρίζοντας και ανακυκλώνοντας όλα όσα δεν χρειάζεται. Στα άδεια κουτιά μπορείτε να αποθηκεύσετε εποχικά ρούχα, κουβερτάκια ακόμα και σεντόνια κάνοντας χώρο στην ντουλάπα σας.

Ντουλάπια κουζίνας

Στην κουζίνα πάλι, είναι σίγουρο ότι στο βάθος των ντουλαπιών θα ανακαλύψετε ξεχασμένα βάζα που απλά πιάνουν χώρο όπως και συσκευές που σπάνια χρησιμοποιείτε. Αν δεν θέλετε να τις χαρίσετε, τοποθετήστε τις σε εξωτερική ντουλάπα ή σε κούτα στο πατάρι ( μην ξεχνάτε να γράφετε τι περιέχει η κάθε κούτα).

Μικροσκοπικές κουζίνες: Μπορούν να είναι λειτουργικές και όμορφες

Ράφια

Τα ράφια και τα συρτάρια σε διαδρόμους ή έξω από το μπάνιο είναι από τις πιο εύκολες προσθήκες που μπορείτε να κάνετε. Με λίγα χρήματα θα έχετε άμεσα ένα χώρο για να τακτοποιήσετε πολλά πράγματα σε κουτιά που ήταν στοιβαγμένα σε ντουλάπια ή στην αποθήκη. Άλλος πρακτικός τρόπος είναι να επενδύσετε σε έξυπνα έπιπλα όπως κρεβάτι με αποθηκευτικούς χώρους.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πολλές ακόμα ιδέες για το πώς να εξοικονομήσετε χώρο σε διάφορα σημεία του σπιτιού:

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved