Ανάποδη μπομπότα με μπέικον - Να πώς θα τη φτιάξετε

Σίγουρα όλοι θα έχετε δοκιμάσει κάποια στιγμή στη ζωή σας μπομπότα. Κάτι ανάμεσα σε ψωμί και πίτα με αλεύρι καλαμποκιού.

Ανάποδη μπομπότα με μπέικον - Να πώς θα τη φτιάξετε

Σήμερα ήρθε η στιγμή να πάμε ένα βήμα παραπέρα τη συνταγή της γιαγιάς μας προσθέτοντας και άλλα υλικά μέσα στο αλεύρι καλαμποκιού, δημιουργώντας μια τέλεια εκδοχή της αλμυρής μπομπότας!

Αξίζει να γνωρίζετε ότι τα οφέλη από την κατανάλωση του καλαμποκάλευρου είναι πολλά:

  • είναι καλή πηγή φυτικών ινών
  • καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
  • δημιουργεί κορεσμό
  • είναι καλή πηγή πρωτεϊνών
  • δεν έχει γλουτένη
  • έχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • έχει φυλλικό οξύ
  • περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και ψευδάργυρο

Υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

  • 1 1/2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/3 κ.τ.γ αλάτι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ baking powder
  • 4 αβγά
  • 450 γραμ. 2% cottage cheese
  • 2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 8-9 φέτες μπέικον
  • 1/4 κούπα γάλα (ή νερό) προεραιτικά

Εκτέλεση:

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο αναλυτικό και εύκολο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved