8 διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και μπαμπάδες

Πώς να δημιουργήσετε έναν δεσμό που θα κρατήσει για πάντα μέσα από αυτές τις διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες.

8 διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και μπαμπάδες
Bigstock

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός ισχυρού οικογενειακού δεσμού. Είτε πρόκειται για δημιουργικές κατασκευές , εξερεύνηση της φύσης, είτε για διασκεδαστικές εξορμήσεις, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Ακολουθούν οκτώ ιδέες για να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας. Από το να χτίσετε ένα «φρούριο» από μαξιλάρια στο σαλόνι , μέχρι να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού, οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τον ελεύθερό χρόνο με τα παιδιά σας στο έπακρο.

1. Φτιάξτε κατασκευή

Τα παιδιά όλων των ηλικιών λατρεύουν να φτιάχνουν πράγματα με τον μπαμπά τους. Εάν μεγαλώσατε στη δεκαετία του '70- '80, γνωρίζετε πως το να χτίζετε πράγματα με τον μπαμπά σήμαινε εκπαίδευση.

Μπορείτε να χτίσετε ένα «φρούριο» από μαξιλάρια στο σαλόνι. Το θέμα είναι να δώσετε προτεραιότητα στο να δείξετε στα παιδιά σας πώς να δημιουργούν με τη φαντασία τους.

Βάλτε ως προτεραιότητα να δείξετε στα παιδιά σας πώς να δημιουργούν με τη φαντασία

2. Κάντε πεζοπορία

Υπάρχουν πολλά μέρη κοντά στην Αττική τα οποία «ξεχειλίζουν» από πανέμορφη και καταπράσινη φύση . Εκμεταλλευτείτε αυτό το δώρο και βγάλτε τα παιδιά σας στον καθαρό αέρα και σε μια πεζοπορία για να αποκτήσουν αναμνήσεις ζωής.

3. Επισκεφθείτε αξιοθέατα

Τα μικρότερα παιδιά θα λατρέψουν μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή στο Πλανητάριο!

4. Κάντε κάμπινγκ στην πίσω αυλή

Κάθε παιδί πρέπει να βιώσει την εμπειρία του κάμπινγκ τουλάχιστον μία φορά. Η σκηνή, οι υπνόσακοι, η φωτιά, οι ιστορίες, το γέλιο προσφέρουν μοναδικές αναμνήσεις και μια αίσθηση περιπέτειας που δύσκολα ξεχνιέται.

5. Πηγαίνετε για μπάνιο στη θάλασσα

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα: πετσέτες, μπρατσάκια, αντιηλιακό και πολλά σνακ και πηγαίνετε στη θάλασσα.

6. Πηγαίνετε για μπόουλινγκ

Το μπόουλινγκ είναι αναμφισβήτητα από τις πιο family- friendly δραστηριότητες. Μπορεί να μάθει τι σημαίνει συναγωνισμός στα μεγαλύτερα παιδιά αλλά και να διασκεδάσει ένα νήπιο.

7. Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού

Εάν αποφασίσετε να παίξετε ένα κυνήγι θυσαυρού , βεβαιωθείτε πως έχετε συγκεντρώσει συγκεκριμένα μοναδικά αντικείμενα που υπάρχουν στη γειτονιά σας. Όταν συγκέντρωσετε αρκετά για να μπορούν τα παιδιά να μαντέψουν πού βρισκόταν ο θησαυρός, ξεκινήστε από τον δρόμο προς την κατεύθυνσή τους.

Έχετε μια τσάντα με «ανταμοιβές». Ίσως κάποτε κάνουν το ίδιο με τα δικά τους παιδιά.

8. Κάντε εθελοντισμό

Όταν προσφέρετε, η ψυχή σας εμπλουτίζεται με ένα μοναδικό τρόπο. Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες εθελοντισμού. Μπορείτε, βέβαια, απλά να ενθαρρύνετε τα μικρά σας να ρωτήσουν έναν γείτονα ή φίλο εάν χρειάζεται βοήθεια.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved