5 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα

Ανακαλύψτε καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα και ενεργά.

5 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα
Bigstock

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, ποιο παιδί δεν απολαμβάνει για τις τεμπέλικες μέρες του καλοκαιριού ; Αλλά επειδή η πλήξη μπορεί να φέρει καυγάδες και στεναχώρια, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι τα παιδιά να βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά πως να σκοτώσουν το χρόνο τους.Τα παιδιά χρειάζονται ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Κάποια παιδιά έχουν εμπειρίες από κατασκηνώσεις, μερικά κάνουν καλή παρέα με τη μαμά ή τον μπαμπά και κάποια έχουν μπέιμπι σίτερ. Θέλετε να διασκεδάζουν αλλά και να μαθαίνουν. Η ηλικία του παιδιού είναι προφανώς ένας βασικός παράγοντας, αλλά διαβάστε τις παρακάτω πέντε καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα αλλά και παραγωγικά.

1. Μίνι ανακαίνιση δωματίου

Αυτή η δουλειά ξεκινά με το να άδειασετε παρέα τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Περνάτε στο καθάρισμα και στη συνέχεια γιατί να μην αρχίσετε μία μίνι ανακαίνιση βάφοντας έναν τοίχο του δωματίου .

Τι χρώμα επιθυμεί το μικρό σας; Πορτοκαλί ή πράσινο;

Μόλις τελειώσετε με τον τοίχο, ενθαρρύνετέ το να σας βοηθήσει στην οργάνωση των παιχνιδιών του ακολουθώντας τη λογική «πετάω-δορίζω-κρατάω»

2. Περιποίηση κήπου

Δουλειές όπως το κούρεμα του γκαζόν μπορεί κάθε παιδί να τις κάνει. Ξεκινήστε οριοθετώντας μια μικρή περιοχή εάν έχετε μεγάλο κήπο .

Το παιδί σας θα μάθει την αξία της προληπτικής συντήρησης και θα έχει ένα επίτευγμα για το οποίο θα είναι περήφανο.

3. Προετοιμασία γεύματος

Το παιδί σας μπορεί να είναι υπεύθυνο για τον προγραμματισμό και την προετοιμασία ενός ή παραπάνω γευμάτων μερικές φορές την εβδομάδα ή και καθημερινά. Αυτή η διαδικασία έχει οφέλη όπως είναι η αίσθηση της υπευθυνότητας, το μάθημα της μαγειρικής και η ενίσχυση των λεπτών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά είναι ικανά για πολλά περισσότερα από όσα συνήθως τους επιτρέπονται να κάνουν.

4. Μάζεμα σκουπιδιών στη γειτονιά

Τα γάντια είναι απαραίτητα, μαζί με μερικές πλαστικές σακούλες. Ξεκινήστε με μια ακτίνα ενός τετραγώνου γύρω από το σπίτι σας και στη συνέχεια επεκταθείτε. Τα μαθήματα πλαισιώνουν την έννοια της κοινωνικής εργασίας και ενδεχομένως την κοινοτική προβολή.

5. «Πίνακας εργασίας»

Όλες αυτές οι ιδέες και πολλές άλλες μπορούν να «αναρτηθούν» σε έναν πίνακα με τα ονόματα των παιδιών, τις ευθύνες , την ημέρα και την ώρα. Τα παιδιά μπορούν να το φτιάξουν αυτόν τον πίνακα, με τη δική σας επίβλεψη και καθοδήγηση.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved