Οδικό ταξίδι με παιδιά: Διασκεδαστικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες καθ' οδόν

Τα μακρινά οδικά ταξίδια προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία για δημιουργικότητα, μάθηση και διασκέδαση!

Οδικό ταξίδι με παιδιά: Διασκεδαστικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες καθ' οδόν
Bigstock

Τα μακρινά οδικά ταξίδια προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία για δημιουργικότητα, μάθηση και διασκέδαση! Τα παιδιά μπορούν να τραγουδήσουν, να μετρήσουν πόσους διαφορετικά αμάξια βλέπουν, να παίξουν μπίνγκο, χαρτιά ή τρίλιζα.

Αλλά αν πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο, ίσως να θέλετε να μερικές καινούργιες ιδέες για να αποφύγετε την πλήξη . Έτσι, ενώ ετοιμάζετε τις βαλίτσες και τα σνακ σας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μια τσάντα με χειροτεχνίες και βιβλία. Αυτή η τσάντα με τα «καλούδια» θα κάνει το επόμενο ταξίδι με το αυτοκίνητο το καλύτερο!

Tα καλύτερα σνακ για παιδιά όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο

Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες για κατασκευές και δραστηριότητες που είναι ιδανικές για τη διασκέδαση των παιδιών σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το αυτοκίνητο. Εκτυπώστε μερικές σελίδες δραστηριοτήτων , πάρτε μαζί σας μερικές προμήθειες και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Δραστηριότητες

  • Επιλέξτε μερικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη για να τα πάρετε μαζί σας
  • Φτιάξτε μαζί ένα νέο τραγούδι για να περάσει η ώρα. Ή ακούστε τα αγαπημένα τους.
  • Μη ξεχάσετε τα αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια για την φορητή κονσόλα
  • Παίξτε τις «20 ερωτήσεις» : Ένα παιχνίδι εικασίας για ολόκληρο το αυτοκίνητο. Ένα άτομο σκέφτεται ένα άλλο άτομο, ένα μέρος ή ένα πράγμα. Στη συνέχεια, όλοι κάνουν ερωτήσεις, μέχρι κάποιος να μαντέψει σωστά
  • Πριν ξεκινήσετε το ταξίδi, δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα τραγούδια της οικογένειάς σας. Στη συνέχεια, στη διαδρομή, παίξτε μερικά δευτερόλεπτα από κάθε τραγούδι και δείτε ποιος μαντεύει το όνομα του καλλιτέχνη και του τραγουδιού πιο γρήγορα.

Αεροπορικό ταξίδι με μωρό: Πρέπει να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή όχι;

Χειροτεχνίες

  • Φτιάξτε μια καρδιά σ' ένα χαρτί και παίξτε τον «κατάσκοπο». Ποια μικρά πράγματα μπορείτε να παρατηρήσετε μέσα από την «καρδιά»;
  • Φτιάξτε εύκολα λουλούδια origami για να διακοσμήσετε το χώρο ή για να κάνετε δώρο σε κάποιον όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Με αυτές τις επιλογές, τα παιδιά σας όχι μόνο θα διασκεδάζουν αλλά και θα μαθαίνουν, κάνοντας τα ταξίδια σας αξέχαστα και ευχάριστα. Ετοιμαστείτε να ακούσετε τα παιδιά σας να σας ρωτούν: «Μαμά, πότε είναι το επόμενο ταξίδι μας;»

Οικογενειακές διακοπές: 8 οφέλη των ταξιδιών στα παιδιά

Πηγή: pbs.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved