3 παιχνίδια για να βελτιώσετε την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Για να βελτιώσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, είναι σημαντικό να δουλέψετε πάνω στα συναισθήματα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να το κάνετε με παιχνίδια!

3 παιχνίδια για να βελτιώσετε την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Τα συναισθήματα πρέπει να «δουλεύονται» από την πρώιμη παιδική ηλικία. Μόνο έτσι τα παιδιά θα μπορέσουν να τα διαχειριστούν σωστά στην ενήλικη ζωή.

Συνεπώς, όταν καταφέρνουν να τα αναγνωρίσουν και να τα επικοινωνήσουν τότε επιτυγχάνεται η συναισθηματική νοημοσύνη . Ωστόσο, για την επίτευξή της, χρειάζονται κίνητρα και τι καλύτερο από μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια;

1. Ο ντετέκτιβ συναισθημάτων

Στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι να εντοπίσουν τα παιδιά συναισθήματα στα πρόσωπα που βλέπουν γύρω τους (συγγενείς, φίλους, συμμαθητές, περιοδικά, σε ανθρώπους που βλέπουν στην τηλεόραση). Αφού τα εντοπίσουν πρέπει να προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν ή να μαντέψουν πώς νιώθει το εκάστοτε άτομο και να αναγνωρίσει ποιο συναίσθημα εκφράζεται .

Μόλις το βρει, πρέπει να προσπαθήσει να το μιμηθεί και να εξηγήσει εάν έχει νιώσει ποτέ έτσι.

Επίσης, με τα συναισθήματα που βρήκατε, μπορείτε να φτιάξετε ένα λεξικό συναισθημάτων! Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα μπορούν να ανατρέχουν σ' αυτό όποτε χρειάζεται να θυμηθούν πώς είναι ένα συγκεκριμένο συναίσθημα . Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να τα εξωτερικεύσουν πολύ καλύτερα.

Αρνητικά συναισθήματα: Πρέπει να τα κρύβετε από τα παιδιά σας;

zografia-elliniki-simaia.jpg

Τρόποι για να στηρίξετε συναισθηματικά το παιδί σας

2. Ημερολόγιο συναισθημάτων

Το να γράφει κανείς ημερολόγιο είναι ένα υπέροχο εργαλείο για να δουλέψει τα συναισθήματά του. Φυσικά, για τα μικρότερα παιδιά, θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τύπο του ημερολογίου , για παράδειγμα, με ζωγραφιές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μέσω της γραφής. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν τη σημασία του να επικοινωνούμε όσα τους συμβαίνουν, ακόμα κι αν είναι σε ένα τετράδιο που δεν μπορεί να διαβάσει κανείς άλλος.

Συναισθηματική παραμέληση στην παιδική ηλικία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

3. Ζωγραφίζω τα συναισθήματά μου

Αυτή η δραστηριότητα είναι πιο προσωπική και αξίζει να την δοκιμάσετε ώστε τα παιδιά να εξωτερικεύσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους αλλά και να τα κατανοήσουν. Μέσω της ζωγραφικής θα καταφέρουν να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματα.

Είναι ένας τρόπος να «ξεφορτωθούν» τις αρνητικές σκέψεις και να αναζητήσουν λύσεις για αυτές που τους κάνουν να νιώθουν άσχημα.

Αν προτιμούν, μπορούν επίσης να σκίσουν τη ζωγραφιά όταν την τελειώσουν, αν τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να εκτονωθούν.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved