Φθινοπωρινές ταινίες για να δείτε με τα παιδιά

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Η οικογενειακή βραδιά ταινίας είναι διαφορετική όταν πέφτει η θερμοκρασία. Βολευτείτε στον καναπέ και διαλέξτε μία από αυτές τις φθινοπωρινές ταινίες για παιδιά.

Με την επιστροφή στο σχολείο σε πλήρη εξέλιξη, το φθινόπωρο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ταραχώδες για τις οικογένειες. Όμως η πτώση της θερμοκρασίας και η πρόωρη δύση του ήλιου αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να χαλαρώσετε στον καναπέ το Σαββατοκύριακο βλέποντας αγαπημένες ταινίες.

Γιατί είναι σημαντικό να βλέπετε ταινίες μαζί με τα παιδιά σας

Ακολουθούν 12 φθινοπωρινές παιδικές ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας (κάποιες έιναι για μικρότερα παιδιά και κάποιες για μεγαλύτερα). Πριν πατήστε play βεβαιωθείτε ότι έχετε ψήσει αρκετό popcorn και φυσικά ότι έχετε ανάψει τα κεράκια με άρωμα κολοκύθας, ψητού μήλου ή κανέλας.

Saturday night ταινίες για όλη την οικογένεια

Ο Απίθανος Κύριος Φοξ

Ο Απίθανος Κύριος Φοξ (πρωτότυπος τίτλος: Fantastic Mr. Fox) είναι αμερικανική ταινία κωμωδίας κινουμένων σχεδίων stop-motion του 2009, βασισμένη στο παιδικό μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ με το ίδιο όνομα. Η ταινία έχει να κάνει με μια αλεπού που κλέβει τροφή κάθε βράδυ από τρεις κακόβουλους και πλούσιους αγρότες. Αυτοί τρέφονται με τα κλοπιμαία του κύριου Φοξ και προσπαθούν να τον σκοτώσουν, οπότε και σκάβουν για να φτάσουν στο σπίτι των αλεπούδων, αλλά τα ζώα είναι ικανά να είναι πιο έξυπνα από τους αγρότες ώστε να παραμείνουν να ζουν υπογείως.

Διάρκεια: 1 ώρα και 28 λεπτά

Ματίλντα

Η Matilda είναι μια αμερικανική κωμωδία φαντασίας του 1996 σε συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του Danny DeVito από σενάριο των Nicholas Kazan και Robin Swicord, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1988 του Roald Dahl.

Διάρκεια: 1 ώρα και 38 λεπτά

Το βιβλίο της ζωής

«Το Βιβλίο της Ζωής» εξιστορεί το ταξίδι του Μανόλο, ενός νεαρού αγοριού που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της οικογένειάς του και ταυτόχρονα να ακολουθήσει τον δρόμο που του δείχνει η καρδιά του... Σ’ ένα σημαντικό σταυροδρόμι της ζωής του, λίγο πριν αποφασίσει ποιο μονοπάτι θα διαλέξει, καλείται να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερούς του φόβους μπλέκοντας σε μία απίστευτη περιπέτεια που εκτείνεται σε τρεις φανταστικούς κόσμους!

Διάρκεια: 1 ώρα και 35 λεπτά

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Harry Potter and the Philosopher's Stone) είναι το πρώτο από τα επτά βιβλία της επιτυχημένης και δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων, Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, με ήρωα τον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ. Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα αξιαγάπητα μικρά αγόρια που ζουν στις γειτονιές του Λονδίνου. Κάποια στιγμή, η μοίρα παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στο μικρό μας φίλο. Ο Χάρι Πότερ χάνει τους γονείς του σε ένα ατύχημα και αναγκάζεται να πάει να ζήσει με το θείο και τη θεία του. Η ζωή του Χάρι είναι πολύ δύσκολη. Τα χρόνια περνούν κι ο καημένος ο μικρούλης υποφέρει κοντά στους φρικτούς συγγενείς του. ΩΣΠΟΥ!!!... Μια μέρα φθάνει με το ταχυδρομείο μια επιστολή και όλα αλλάζουν για τον Χάρι. Τον καλούν να παρουσιαστεί στο Χόγκουαρτς, ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Εκεί ο Χάρι θα κάνει μαθήματα ασυνήθιστα, θα κερδίσει πολύτιμους φίλους και θα προσπαθήσει να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί.

Διάρκεια: 2 ώρες και 32 λεπτά

Ο Απίθανος Μορίς

Ένας νεαρός και ένας πονηρός γάτος ξαφρίζουν τα λεφτά αφελών χωρικών, οι οποίοι νομίζουν ότι οι δύο πρώτοι διώχνουν από τα σπίτια τους τούς σκανταλιάρηδες ποντικούς, όμως και εκείνοι είναι τελικά στο κόλπο. Μέχρι που όλοι τους θα βρεθούν σε μια πόλη όπου κάτι πολύ σκοτεινό κι απειλητικό τούς περιμένει στους υπονόμους.

Διάρκεια: 1 ώρα και 33 λεπτά

Soul

Το Soul είναι μια Αμερικανική κωμική-δραματική ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων υπολογιστή σε παραγωγή από την Pixar Animation Studios για την Walt Disney Pictures. Μια υπαρξιακή ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά (και ενήλικες!) για έναν καθηγητή μουσικής που έρχεται αντιμέτωπος με την ψυχή του.

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Οι ήρωες του δάσους

Ο Μπουγκ, μία εξημερωμένη αρκούδα, ζει στον –τέλειο- κόσμο του, μέσα στο γκαράζ της Μπεθ, σε μία ήσυχη πόλη. Όλα όμως αλλάζουν όταν γνωρίσει τον πολυλογά Έλιοτ, ένα κοκαλιάρικο, άγριο ελάφι. Ο Μπουγκ θα τον ελευθερώσει από τα χέρια του μανιακού κυνηγού Σο. Έλα όμως που ο Έλιοτ θέλει να του ανταποδώσει τη χάρη! Παρασύρει κι εκείνος τον Μπουγκ, από το ειδυλλιακό, προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο ζει και τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο... Οι δύο ταραχοποιοί βρίσκονται ξαφνικά στο άγριο δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Σε μία παλικαρίσια, θεότρελη μάχη θα κάνουν μία για πάντα το δάσος ασφαλές για όλους τους... κατοίκους του, μετατρέποντας τους κυνηγούς από θήτες σε... θηράματα!

Διάρκεια: 1 ώρα και 27 λεπτά

To Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα

To Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα (αγγλικά:The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe) είναι μια κινηματογραφική ταινία φαντασίας του 2005, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άντριου Άνταμσον, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1950 του ΚΣ Λιούις, το πρώτο δημοσιευμένο και δεύτερο χρονολογικά μυθιστόρημα της επικής παιδικής σειράς φαντασίας, Τα χρονικά της Νάρνια. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν η πρώτη από μια σειρά προσαρμογών της σειράς του ΚΣ Λούις και ακολούθησαν οι ταινίες Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν το 2008 και Ο Ταξιδιώτης της Αυγής το 2010. Και οι τρεις ταινίες μαζί έχουν αποφέρει συνολικά πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά

Coraline: Το Σπίτι στην Ομίχλη

Η ταινία έκανε εισπράξεις 16.85 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής της, κατατάσσοντάς την τρίτη στο box office. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009, η ταινία είχε έσοδα άνω των 120 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Annie Καλύτερης Μουσικής, Σχεδιασμού Χαρακτήρων και Σχεδιασμού Παραγωγής και ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Paddington

Βασισμένο στα αγαπημένα βιβλία, το «Paddington» αφηγείται την ιστορία ενός χαμένου αρκούδου από το Περού που βρίσκει το δρόμο του σε μια βρετανική οικογένεια. Ακολουθούν αταξίες - και θαλπωρή.

Διάρκεια: 1 ώρα και 35 λεπτά

Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια

To Bridge to Terabithia (ελλ. τίτλος Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια) είναι μια ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 2007 σε σκηνοθεσία Γκάμπορ Τσουπό[2]. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Walt Disney Pictures σε συνεργασία με τη Walden Media και αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Κάθριν Πάτερσον. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Φεβρουαρίου του 2007 και κατέλαβε την πρώτη θέση στα ταμεία το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της.

Διάρκεια: 1 ώρα και 36 λεπτά

Μικρές κυρίες

Χρόνια πριν η Greta Gerwig μας δώσει την «Barbie», δημιούργησε το 2019 τη διασκευή του κλασικού έργου της Louisa May Alcott «Οι μικρές κυρίες». Η ταινία εξιστορεί τις ζωές των αδερφών Μαρτς — Τζο, Μεγκ, Έιμι και Μπεθ — στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης, τον 19ο αιώνα.

Διάρκεια: 2 ώρες και 15 λεπτά

με πληροφορίες για τις ταινίες από el.wikipedia.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved