Kid-friendly πράγματα που μπορείτε να κάνετε τον Οκτώβριο

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Ιδέες για ένα χαλαρό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο.

Επιτέλους Οκτώβριος. Ήρθε η στιγμή που θα κάνουμε σιγά-σιγά την αλλαγή των καλοκαιρινών ρούχων με τα χειμωνιάτικα, θα σκαλίσουμε κολοκύθες, θα φτιάξουμε φθινοπωρινές κατασκευές και γενικότερα θα απολαύσουμε τις αλλαγές που φέρνει αυτός ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου.

Πείραμα με τερατάκια «βόμβες» - Πώς θα τα φτιάξετε

Παρακάτω σας έχουμε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Ο μήνας του Halloween

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Halloween είναι μια γιορτή όπου όλοι μεταμφιέζονται, διασκεδάζουν και τρώνε πολλά γλυκά. Ιστορικά, ωστόσο, η γιορτή είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και μάλιστα ήταν εξαιρετικά σημαντική για όλους όσους τη γιόρταζαν.

Στην Αμερική, το Halloween γιορτάζεται πάντα στις 31 Οκτωβρίου. Μαζί τους το γιορτάζουν επίσης η Σκωτία, η Ιρλανδία και φυσικά ο Καναδάς.

Πώς θα σκαλίσετε κολοκύθα (βήμα-βήμα)

Στην Αγγλία, το Halloween δεν γιορτάζεται καθόλου και στο Μεξικό, οι άνθρωποι γιορτάζουν την Día de los Muertos, την Ημέρα των Νεκρών η οποία λαμβάνει χώρα από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Mάθετε περισσότερα για αυτή τη γιορτή εδώ.

Χρωμοσελίδες

Ζωγραφίστε μικρά αξιολάτρευτα φαντασματάκια, μαγισσούλες, καπέλα, νυχτερίδες, κολοκύθες, σκελετούς, βαμπίρ και αράχνες. Θέματα που έχουν να κάνουν με το Halloween.

Βρείτε εδώ δωρεάν χρωμοσελίδες.

Φθινοπωρινές ταινίες

Η πτώση της θερμοκρασίας και η πρόωρη δύση του ήλιου αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να χαλαρώσετε στον καναπέ το Σαββατοκύριακο βλέποντας αγαπημένες ταινίες.

Δείτε εδώ 12 φθινοπωρινές παιδικές ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας (κάποιες έιναι για μικρότερα παιδιά και κάποιες για μεγαλύτερα)

Φτιάξτε πινέλα με φθινοπωρινά φύλλα

Φτιάξτε είτε με χάρτινα φύλλα που θα εκτυπώσετε και θα ζητήσετε από τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν με χρώματα του φθινοπώρου, είτε με φύλλα που θα μαζέψετε από τη βόλτα που θα κάνετε.

Δείτε εδώ βήμα-βήμα πώς θα τα φτιάξετε.

Πείραμα με κολοκύθα, μαγειρική σόδα και ξύδι

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και τώρα το φθινόπωρο μπορείτε να κάνετε παρέα πειράματα εμπνευσμένα από την εποχή. Το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου είναι η κολοκύθα την οποία και θα χρειαστείτε για το πείραμα που σας προτείνουμε και που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φτιάξτε πλαστελίνη με άρωμα κολοκύθας

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας (συσκευασμένος ή χειροποίητος)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμόριο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

  1. Ομοίως με παραπάνω, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε τόσο χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε.
  3. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία για το πώς να φτιάξετε την κάθε σπιτική πλαστελίνη.

Δείτε εδώ ακόμη 2 συνταγές για φθινοπωρινή σπιτική πλαστελίνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved