Δραστηριότητα για όλη την οικογένεια: Πώς να προετοιμαστείτε για μία μέρα πεζοπορίας με τα παιδιά

Η πεζοπορία με τα παιδιά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τους εμφυσήσετε την αγάπη για τη φύση και την άσκηση. 

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Δραστηριότητα για όλη την οικογένεια: Πώς να προετοιμαστείτε για μία μέρα πεζοπορίας με τα παιδιά
Bigstock

Η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει αμέτρητα οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μεταξύ αυτών, το αίσθημα αναζωογόνησης, η μείωση του στρες και η ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος. Αν σας αρέσουν οι υπαίθριες δραστηριότητες και θέλετε να εμφυσήσετε στα παιδιά σας την υγιεινή συνήθεια της άσκησης , η πεζοπορία είναι η κατάλληλη ιδέα.

Το να παραμείνουν τα παιδιά μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές και να περαάσουν χρόνο σε χώρους όπου υπάρχει άφθονος φρέσκος αέρας , θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν με την φύση.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Τα παιδιά ξετρελαίνονται να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν φυτά και ζωάκια που δεν έχουν ξαναδεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μπορεί να προκύψουν κάποιες αναποδιές ή δυσκολίες εκτός από την έλλειψη σήμανσης που είναι το πιο σύνηθες.

Γι' αυτό είναι απαραίτητο να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάτε στα παιδιά τους πιθανούς κινδύνους στους οποίους είστε εκτεθειμένοι και γιατί δεν πρέπει να απομακρύνονται από εσάς.

4 διασκεδαστικές και υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά

perpatima-kai-gonimotita.jpg

1. Εξηγήστε τι σημαίνει πεζοπορία

Είναι σημαντικό για τα μικρά παιδιά να έχουν κάποια ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσουν. Αν είναι η πρώτη φορά, πρέπει να τα ενημερώσετε πως πρόκειται για έναν περίπατο στη φύση και πως θα περπατήσουν περισσότερο από ό,τι συνηθίζουν αλλά θα κάνετε στάσεις για να ξεκουραστείτε και να φάτε.

Για να δημιουργήσετε ενθουσιασμό, μπορείτε να τους πείτε δικές σας προηγούμενες εμπειρίες, και πώς νιώσατε όταν το δοκιμάσατε πρώτη φορά . Μπορείτε, επίσης, την προηγούμενη ημέρα, να ζητήσετε τη βοήθειά τους για να ετοιμάσουμε τα σακίδια. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσουν ότι είναι μέρος της περιπέτειας από το μηδέν λεπτό.

4 μαθήματα που θα πάρουν τα παιδιά βλέποντας την ταινία «Το βιβλίο της ζούγκλας»

2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει όλα τα απαραίτητα

Όταν πηγαίνετε για πεζοπορία με παιδιά, πρέπει να είστε πιο προσεκτική και επιφυλακτική από ό,τι συνήθως. Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεστε και όχι περισσότερος ούτε λιγότερος. Όσον αφορά στον ρουχισμό, βεβαιωθείτε πως είναι άνετος και κατάλληλος με τις καιρικές συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια : Όχι σαγιονάρες! Όσον αφορά στα σακίδια πλάτης, θα πρέπει να περιέχουν τα εξής:

  • Νερό και ηλεκτρολύτες
  • Θρεπτικά σνακ
  • Αντικουνουπικό
  • Αντηλιακό
  • Κουτί πρώτων βοηθειών
  • Ζακέτες ή μπουφάν , σε περίπτωση που πέσει η θερμοκρασία
  • Σακούλες για τα απορρίμματα

Η προσαρμογή στο ρυθμό των παιδιών είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να περάσετε καλά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε.

Τα 19 καλύτερα αθλήματα για παιδιά είναι αυτά (pics)

3. Επιλέξτε ένα μονοπάτι «για αρχάριους»

Υπάρχουν διαδρομές που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και είναι κατάλληλες μόνο για ενήλικες. Όταν παίρνετε μαζί τα παιδιά σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια σύντομη και εύκολη διαδρομή. Λάβετε υπόψη σας ότι τα μικρά παιδιά μπορεί να χρειαστεί να κάνουν αρκετές φορές παύσεις κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Επίσης, επιλέξτε μια φιλική προς την οικογένεια πεζοπορία με σαφή σήμανση και φύλαξη από δασοφύλακες.

4. Απολαύστε την πεζοπορία σας

Όλα έτοιμα; Αδράξτε την μέρα από νωρίς! Καθώς περπατάτε και απολαμβάνετε τη φύση, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά σας. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις , οι οποίες δεν προκύπτουν στην καθημερινότητα !

Με πληροφορίες από: youaremom.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved