Τριάντα τρόφιμα που δεν αποθηκεύουμε σωστά (vid)
Πολλά από τα τρόφιμα που αγοράζουμε δεν τα αποθηκεύουμε σωστά με αποτέλεσμα περίπου το 40% αυτών των τροφών να καταλήγει στα σκουπίδια.
Έχουμε συνηθίσει να βάζουμε τα πάντα στο ψυγείο: φρούτα, λαχανικά, γλυκά, ακόμα και το ψωμί.
Αρκετοί επίσης διατηρούν σάλτσες, μαρινάδες και κονσέρβες στο ψυγείο τους, για κάθε περίπτωση. Αλλά συχνά, ενώ η αποθήκευση τροφίμων παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι επιβλαβής για τα προϊόντα.
Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι οι ντομάτες γίνονται ακόμη πιο αρωματικές και νόστιμες αν τις διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου; Ή ότι το κρεμμύδι και το σκόρδο δεν θέλουν φως και υγρασία;
Και επ' ουδενί μη βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο! Η καλύτερη φύλαξη είναι σε χάρτινη σακούλα σε δροσερό μέρος του σπιτιού.
Όσο για τον καφέ, είναι λανθασμένη η άποψη ότι στο ψυγείο παραμένει φρέσκος. Αντίθετα, χάνει τη γεύση του και το άρωμά του.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να διατηρείτε ορισμένα τρόφιμα εξοικονομώντας χρήματα.