Διασκεδαστικές ολυμπιακές δραστηριότητες για παιδιά

Bigstock

Κάντε ακόμη πιο ξεχωριστό το καλοκαίρι των παιδιών σας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου και τελειώνουν στις 11 Αυγούστου. Θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι και είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά σας για αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση.

Μπορεί να είναι κάτι αρκετά συναρπαστικό για τα παιδιά, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά να δουν: από την λαμπερή τελετή έναρξης και τους αγώνες μέχρι τις αθλητικές εκδηλώσεις, τις δεξιότητες που προκαλούν δέος και φυσικά τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος και συγκινούνται όταν καταφέρνουν να κερδίσουν μία από τις πρώτες θέσεις.

10 facts για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματικά πρόκειται για μια περίοδο που μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά και ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές που υπάρχουν εκεί έξω.

Αν και πολύ θα θέλαμε να μπορούσαμε να μπούμε σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το Παρίσι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους απολαύσουμε από όπου είμαστε.

Ακολουθούν μερικές διασκεδαστικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να διοργανώσετε τους δικούς σας οικογενειακούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην αυλή του σπιτιού ή κάποιο πάρκο.

Δραστηριότητες για παιδιά εμπνευσμένες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Φτιάξτε κατασκευές

Αντί να φτιάξετε μια απλή καλοκαιρινή κατασκευή γιατί δεν φτιάχνετε τα δικά σας ολυμπιακά μετάλλια ή τη δική σας ολυμπιακή δάδα.

Δείτε πώς στα βίντεο παρακάτω:

Ολυμπιακά μετάλλια

Ολυμπιακή δάδα

Ζωγραφίστε την ολυμπιακή σημαία

Εκτυπώστε την ολυμπιακή σημαία και ζητήστε από τα παιδιά σας να γεμίσουν τα λευκά κενά με τα σωστά χρώματα. Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων σχεδιάστηκε το 1912 από τον Βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, συνιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι πέντε κύκλοι χρώματος μπλε, μαύρου, κόκκινου, κίτρινου και πράσινου σε λευκό φόντο, συμβόλιζαν τα χρώματα των σημαιών όλων των χωρών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκείνη την εποχή.

Φτιάξτε ολυμπιακή φλόγα

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ολυμπιακή φλόγα με υλικά χειροτεχνίας.

Παίξτε ποδόσφαιρο

Ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ; Η μαμά, ο μπαμπάς ή τα παιδιά; Σχηματίστε ένα τέρμα και ρίξτε ο καθένας 5 σουτ. Ποιος έβαλε τα περισσότερα γκολ; Εκείνος θα κερδίσει και το μετάλλιο. Ποιο μετάλλιο; Αυτό που σας δείξαμε παραπάνω.

Αγώνας δρόμου

Τα παιδιά αγαπούν τους αγώνες δρόμου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τέλεια δικαιολογία για να τα κάνετε να τρέξουν και να αγωνιστούν.

Αγώνες τρεξίματος, αγώνες με τα αυτοκινητάκια τους, τρέξιμο προς τα πίσω ή στα τέσσερα, κάνοντας κουτσό, άλματα... Υπάρχουν τόσοι τρόποι.

Όταν η ζωή των γονιών θυμίζει κάτι από Ολυμπιακούς Αγώνες - Δείτε σκίτσα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved