Τρόποι για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά ενώ μαγειρεύετε χωρίς οθόνες

Αυτές οι ιδέες θα μετατρέψουν την προετοιμασία του γεύματος σε μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Τρόποι για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά ενώ μαγειρεύετε χωρίς οθόνες
Bigstock

Το μαγείρεμα με μικρά παιδιά στο σπίτι μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν προσπαθείτε να τα κρατήσετε απασχολημένα χωρίς να καταφύγετε σε οθόνες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να τα κρατήσετε χαρούμενα ενώ ετοιμάζετε το φαγητό. Απλές δραστηριότητες που ενισχύουν τη φαντασία και τις δεξιότητές τους μπορούν να μετατρέψουν την ώρα της προετοιμασίας του γεύματος σε μια ευχάριστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

1. Χρησιμοποιήστε την παιδική κουζίνα

Αναθέστε τους μια δουλειά που να ανταποκρίνεται στην ηλικία τους όπως το να πλύνουν ένα μπολ με λίγο σαπούνι και νερό ή να καθαρίσουν λαχανικά και φρούτα στην παιδική κουζινούλα τους.

Αν είναι αρκετά μεγάλα, μπορείτε να τους δώσετε το σκουπάκι για να μαζέψουν τα ψίχουλα από το τραπέζι.

2. Αφήστε τα να δουν τι κάνετε

Τα παιδιά είναι περίεργα και αγαπούν να βλέπουν τι κάνουν οι μεγάλοι. Εξηγήστε τους τα βασικά βήματα της συνταγής που ετοιμάζετε και αφήστε τα να συμμετάσχουν. Ενθαρρύνετέ τα να ανακατέψουν τα υλικά σε ένα μπολ ή να μετρήσουν τα συστατικά. Έτσι, νιώθουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία και αποκτούν νέες γνώσεις.

3. Παίξτε κρυφτό

Αν το μαγείρεμα απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο, μπορείτε να παίξετε ένα γρήγορο παιχνίδι κρυφτού μέσα στην κουζίνα . Ζητήστε τους να κρύψουν ένα μικρό αντικείμενο σε ασφαλές σημείο και προσπαθήστε να το βρείτε ενώ μαγειρεύετε. Αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο τους κρατά απασχολημένα, αλλά τους βοηθά να βελτιώσουν την παρατηρητικότητά τους.

mustika-psisimo-mpiskota-2.jpg

4. Κρατήστε τα απασχολημένα με ένα σετ ψησίματος

Δώστε στα παιδιά σας ένα μικρό σετ ψησίματος ώστε να φτιάξουν τα δικά τους ψωμάκια ή μπισκότα δίπλα σας. Μπορούν να πειραματιστούν με τη δημιουργία διάφορων σχημάτων και να νιώσουν περηφάνια για τα δημιουργήματά τους. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν βασικές δεξιότητες μαγειρικής και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

Mε πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved