Παιδί και διαχείριση συναισθημάτων: 3 ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που αξίζει να δουν

Φέρτε τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο των συναισθημάτων με τρεις εκπληκτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Παιδί και διαχείριση συναισθημάτων: 3 ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που αξίζει να δουν

Bigstock

Υπάρχει κάτι καλύτεροαπό το να φέρετε τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από ένα διδακτικό και ελκυστικό μέσο όπως τα κινούμενα σχέδια; Οι καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων και μικρού μήκους φαίνεται να είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

1. Ο μικρός Ίκαρος

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ου Μικρού Ίκαρου είναι ένα μικρό αγόρι που λατρεύει τα αεροπλάνα αλλά θυμώνει πολύ όταν παρατηρεί ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε για το παιχνίδι-αεροπλάνο του.. Απογοητεύεται ξανά και ξανά επειδή το δικό του αεροπλάνο δε μπορεί να πετάξει όπως τα υπόλοιπα που βλέπει στον ουρανό.

Ωστόσο, συνεχίζει να επιμένει. Αυτή η ιστορία επιτρέπει στα παιδιά να καταλάβουν πως όλοι και όλες αντιμετωπίζουν απρόσμενες καταστάσεις και εμπόδια στη ζωή, στο δρόμο προς τους στόχους αλλά δε πρέπει να το βάζουν κάτω.

5 φράσεις από την ταινία «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» με ηθικό δίδαγμα

Επιπλέον, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους μπορεί να οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά σας: «Τι κάνουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε;», «Πώς να αισθάνεται άραγε το αγόρι της ταινίας;», «Τι θα έκανες εσύ στη θέση του;»

2. Piper

H ταινία «Piper» είναι μια παραγωγή της Disney Pixar. Αφηγείται την ιστορία ενός όμορφου μικρού πουλιού που φοβάται το νερό. Το θέμα είναι ότι, προκειμένου να καταφέρει να πάρει την τροφή του, πρέπει να αντιμετωπίσει αυτόν τον φόβο.

Η ταινία καταφέρνει να περιγράψει πολύ καλά το συναίσθημα του να αισθάνεται κανείς πολύ μικρός ή ανασφαλής μπροστά σε ένα πλαίσιο που μοιάζει άγνωστο και απειλητικό.

Ο μικρός Piper, μόλις καταφέρει να ξεπεράσει το φόβο του, ανακαλύπτει έναν υπέροχο υποβρύχιο κόσμο, εκτός από την βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της αίσθησης του ανήκειν.

5 ταινίες που αναδεικνύουν την τρυφερή σχέση πατέρα-γιου

3. Monsterbox

Αυτή η μικρή μήκους κινούμενων σχεδίων ταινία επικεντρώνεται σε μια διαγενεακή φιλία, μεταξύ ενός ηλικιωμένου άνδρα και ενός μικρού κοριτσιού.

Ο ηλικιωμένος είναι κηπουρός και έχει ένα όμορφο φυτώριο. Το μικρό κορίτσι με και οι ατίθασες φίλες του κάνουν αταξίες μέσα στο χώρο, γεγονός που εξαγριώνει τον ιδιοκτήτη του φυτωρίου.

Ωστόσο, με τον καιρό, οι δυο τους χτίζουν μαζί μια δυνατή φιλία. Το «Monsterbox» είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να μιλήσετε για τη δύναμη της φιλίας και της ενσυναίσθησης με τα παιδιά.

Αυτισμός: 2 ταινίες μικρού μήκους που αξίζει να δουν τα παιδιά

Mε πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved