Μάθετε για τις θερμίδες που προσφέρει το κάθε πασχαλινό έδεσμα και… λάβετε τα μέτρα σας!
Η γνώση είναι δύναμη, γι αυτό και εμείς «αποκαλύπτουμε» τις θερμίδες που μας προσφέρουν τα πασχαλινά εδέσματα και σας προκαλούμε να διαλέξετε ποια θα προτιμήσετε και σε ποιες ποσότητες:
1. Αρνί: Οι θερμίδες που δίνει διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι που διαλέγουμε να καταναλώσουμε. Έτσι, αν προτιμήσουμε τα πλευρά και τον ώμο παίρνουμε 374 Θερμίδες/ 100 γρ ενώ το αρνίσιο μπούτι που αποδίδει 262 Θερμίδες / 100 γρ. Αν τώρα αφαιρεθεί η πέτσα προσεγγίζουμε τις 158 Θερμίδες/ 100 γρ. Η αφαίρεση του λίπους από το αρνί είναι αρκετά δύσκολη αφού μεγάλο μέρος των λιπαρών του βρίσκεται διάχυτο μέσα στους μυς. Το αρνάκι γάλακτος προτιμάται από τους περισσότερους γιατί είναι πιο μαλακό. Στην πραγματικότητα το αρνάκι γάλακτος είναι πιο μαλακό γιατί έχει περισσότερο λίπος και λιγότερες πρωτεΐνες από ένα πιο μεγάλο ζώο. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι όσο πιο μαλακό είναι το κομμάτι που θα διαλέξουμε, τόσο περισσότερο λίπος θα περιέχει.
2. Κατσίκι: Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν το κατσίκι για το πασχαλινό γεύμα είτε λόγω γεύσης, είτε λόγω χαμηλότερων θερμίδων. Πράγματι, το κατσίκι έχει σαφώς λιγότερο λίπος από το αρνί αφού δίνει 166 Θερμίδες ανα 100 γρ.
Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr