Eggnog: Φτιάξτε μόνες σας το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ
Τέτοιες μέρες το κρεμώδες χριστουγενιάτικο cocktail, το eggnog έχει την τιμητική του.
Στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αγαπημένη συνήθεια ενώ και στη χώρα μας όλο και περισσότεροι το επιλέγουν αυτές τις γιορτινές μέρες. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο ρόφημα, τον 13ο αιώνα στην Ευρώπη, θεωρούνταν μια ακριβή μεσαιωνική λιχουδιά για τους πλουσίους. Όταν οι Ευρωπαίοι αποίκησαν στην Αμερική και είδαν ότι είχαν αποθέματα σε γάλα και αυγά, το ρούμι γρήγορα αντικατέστησε το κρασί και έτσι γεννήθηκε το διάσημο αυτό ποτό!
Το συγκεκριμένο ποτό μπορείτε να το φτιάξετε και μόνες σας για τις γιορτές. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
6 μεγάλα αβγά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ( κατά προτίμηση καστανή)
1½ κούπα πλήρες γάλα
1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι μπέρμπον
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
Τριμμένη κανέλα ή μοσχοκάρυδο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μόνο τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέστε το πλήρες γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μπέρμπον και το σκούρο ρούμι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει (συνήθως όλο το βράδυ).
Πριν το σερβίρετε, χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών που τα έχετε φυλάξει και τα ρίχνετε στο παγωμένο μείγμα. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε με μοσχοκάρυδο η τριμμένη κανέλα.
Καλές γιορτές!