Τι να μην πείτε σε όποιον παλεύει με την υπογονιμότητα
Τι να μην λέτε και να μην αναφέρετε όταν τους βλέπετε!
Σίγουρα όλοι θέλουμε να υποστηρίξουμε τους φίλους και τους ανθρώπους της οικογένειάς μας, που αγωνίζονται με τη γονιμότητα ή δυσκολεύονται να κάνουν ένα παιδί, δεν θέλουμε όμως σε καμία περίπτωση να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση.
Σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουμε για το τι πρέπει να αποφεύγετε να λέτε στους δικούς σας ανθρώπους που παλεύουν με την υπογονιμότητα, ακολουθούν μερικά σχόλια που δεν πρέπει να κάνετε.
Ποτέ μην κάνετε δικές σας υποθέσεις
Μην υποθέτετε τον λόγο που δεν μπορεί κάποιος να κάνει παιδί και μην μεταφέρετε αυτές τις υποθέσεις και στους άλλους.
Μην τους λέτε τι να κάνουν
Μην λέτε στους άλλους τι πρέπει να κάνουν. Θα κάνουν ό,τι πιστεύουν εκείνοι ότι είναι καλύτερο. Μην τους λέτε να υιοθετήσουν. Μην τους λέτε να βρουν μια παρένθετη μητέρα. Μην τους λέτε να αλλάξουν γιατρό. Μην τους λέτε τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στην θέση τους. Γιατί... ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
Μη δίνετε άχρηστες συμβουλές
Αν ξέρετε κάποιον που παλεύει με την υπογονιμότητα, κατανοήστε απλά πόσο δύσκολο είναι για εκείνους να μην μπορούν να αποκτήσουν το παιδί που τόσο λαχταρούν και σταματήστε να δίνετε συμβουλές, που δεν θα τους βοηθήσουν.
Ξεχάστε το "ήταν γραφτό" & το "δεν ήταν γραφτό"
Δεν ξέρετε τι "γράφει" η μοίρα του καθενός. Δεν ξέρετε τι θα γίνει στο μέλλον. Δεν ξέρετε γενικότερα αν είναι γραφτό του καθενός να γίνει γονιός ή όχι.
Μη λέτε στον άλλον να μην αγχώνεται
Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί και δεν τα καταφέρνει, αγχώνεται και θα συνεχίζει να αγχώνεται μέχρι να τα καταφέρει. Το άγχος υπάρχει και θα υπάρχει στη ζωή του κάθε φορά που θα κάνει μια εξέταση, μια εμβρυομεταφορά, μια εξωσωματική.
Μην πείτε ποτέ "Νιώθω άσχημα για εσένα"
Γιατί κάποιος να νιώθει άσχημα; Γιατί να νιώθει αρνητικά συναισθήματα; Και γιατί να τα πει;
Περνάνε τα χρόνια
Μην αγχώνετε το ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί μιλώντας για τον χρόνο και για τα χρόνια που περνούν.