Θέλω απλώς να γίνω μαμά

Bigstock

Αυτή είναι η δική μου ιστορία υπογονιμότητας.

Ήθελα να γίνω μαμά από πάντα – νομίζω ότι το ανέφερα στο πρώτο μου ραντεβού με τον άντρα μου (!!).

Ήξερα ότι θα είχα κάποιες δυσκολίες να συλλάβω. Δυστυχώς, μια εφηβική διατροφική διαταραχή κατέστρεψε το αναπαραγωγικό μου σύστημα κι έτσι δεν έχω ωορρηξία (πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση). Οι γιατροί πάντα μου έλεγαν να μην ανησυχώ καθώς η σύγχρονη ιατρική κάνει θαύματα και δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα καθώς κατά τα άλλα ήμουν «νέα και υγιής». Αυτές οι δύο λέξεις μπορεί να είναι τόσο απατηλές. Το να είσαι νέος και υγιής δεν δίνει λύσεις σε όλα.

Το ταξίδι της υπογονιμότητάς μου

Μετά από μερικά χρόνια γάμου, ήμασταν ΤΟΣΟ έτοιμοι να κάνουμε οικογένεια και συμβουλευτήκαμε έναν ειδικό γονιμότητας πριν από περίπου δύο χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήρθε ένας νέος γιατρός και ρώτησε αν ο σύζυγός μου έκανε ποτέ ανάλυση σπέρματος. Ένιωσα το χρώμα να φεύγει από το πρόσωπό μου καθώς ψιθύριζα: «Όχι, ο γιατρός μας είπε ότι εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε νέοι και υγιείς οπότε δεν χρειάστηκε να κάνει ποτέ το συγκεκριμένο τεστ».

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του συζύγου μου ήταν απίστευτα χαμηλός. Παράλληλα, έγινε επέμβαση για την αποκατάσταση της κιρσοκήλης μήνες αργότερα, χωρίς όμως να υπάρξει βελτίωση. Ξεκινήσαμε την εξωσωματική γονιμοποίηση με ICSI. Όπως τα περισσότερα ζευγάρια, έτσι κι εμείς, ήμασταν τόσο σίγουροι ότι θα πετύχαινε. 'Αλλωστε ήμασταν νέοι και υγιείς.

Όμως ειλικρινά θα ήθελα να γνώριζα το εξής: Οι κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορούν να πετύχουν και να αποκτήσουν πολλές γυναίκες το πολυπόθυτο μωρό. Ωστόσο, μπορεί να αποτύχουν, ανεξάρτητα από το πόσο νέες είστε ή πόσο καλός είναι ο γιατρός σας.

Ο πρώτος μου κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης

Ο πρώτος μου κύκλος ήταν απίστευτα ... διδακτικός. Μάθαινα πράγματα όπως για τη λειτουργία των ωοθυλακίων, για τα επίπεδα οιστρογόνων για το πως να κάνω τις ενέσεις. Ευτυχώς, ήμουν ανοιχτή σε αυτό που περνούσα και είχα τη στήριξη συναδέλφων και φίλων. Έμεινα δυνατή υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου ότι ήμουν απίστευτα τυχερή που είχα πρόσβαση στη θεραπεία και έκανα όλα όσα σχετίζονται με την αυτοφροντίδα! Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τον καφέ, τα ταξίδια, το αλκοόλ και τη γυμναστική, αλλά ήμουν χαρούμενη γιατί τα έκανα προκειμένου να αποκτήσω ένα μωρό, το μωρό μου.

Μετά από δύο κουραστικές εβδομάδες πήραν 12 ωάρια , γονιμοποίησαν 10 και μετά μόνο 2 έμβρυα έφτασαν στο στάδιο της βλαστοκύστης (τα έμβρυα πρέπει να φτάσουν σε αυτό το στάδιο για να καταλήξουν σε μια βιώσιμη εγκυμοσύνη). Δύο εβδομάδες αργότερα, μας ενημέρωσανότι η πρώτη μεταφορά απέτυχε. Πήραμε μια δύσκολη απόφαση να προχωρήσουμε κατευθείαν σε έναν άλλο πλήρη κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης τον επόμενο μήνα. Εκλαψα και την επόμενη μέρα επέστρεψα στη δουλειά μου. Σε όποια διαβάζει αυτό θα συνιστούσα να επεξεργαστεί πρώτα όλα όσα αισθάνεται πριν κάνει το οτιδήποτε.

Ο δεύτερος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης

Ο δεύτερος κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης απέδωσε μόνο ένα έμβρυο. Απέτυχε και αυτή η μεταφορά. Μετά από μερικούς μήνες κανονικότητας μπήκαμε σε έναν τρίτο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης σε έναν νέο γιατρό. Η φροντίδα ήταν απίστευτη και με χαρά μάθαμε ότι είχαμε πέντε έμβρυα να παγώσουμε. Πλέον, ελπίζω πώς ένα από αυτά θα μπορέσει να γονιμοποιηθεί...

Με πληροφορίες από lifebyleanna.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved