Εμφύτευση εμβρύου: Η διατροφή κατά τη διάρκεια αναμονής 2 εβδομάδων

Είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή της και μετά την εμφύτευση.

Νίκη Παπανικολάου
Εμφύτευση εμβρύου: Η διατροφή κατά τη διάρκεια αναμονής 2 εβδομάδων
Bigstock

Η αναμονή των 2 εβδομάδων μετά την εμφύτευση του εμβρύου δημιουργεί έντονο συναισθηματικό στρες στη γυναίκα καθώς περιμένει να μάθει αν έχει συλλάβει ή όχι. Συχνά λόγω άγχους δεν τρώει σωστά ή τρώει λίγο.

Ωστόσο, όπως πριν την εμφύτευση έτσι και τώρα, πρέπει να προσέχει τη διατροφή της.

diatrofi-kruosintirisi.jpg

Διατροφή και εμφύτευση

Μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθά στην επιτυχή εμφύτευση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου. Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που λειτουργούν θετικά στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος της μήτρας για την εμφύτευση του εμβρύου.

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν την ίδια την διαδικασία της εμφύτευσης καθώς συμβάλουν στη δημιουργία μιας δεκτικής και παχιάς επένδυσης της μήτρας που είναι το κλειδί για την επιτυχή εμφύτευση.

Υπάρχουν επίσης θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα επίπεδα προγεστερόνης, τα οποία είναι απαραίτητα κατά το δεύτερο μισό του εμμηνορροϊκού κύκλου. Επιτρέπουν την εμφύτευση και την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης.

Τρόφιμα που πρέπει να φάτε κατά τη διάρκεια της αναμονής 2 εβδομάδων

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β, σίδηρο και φυτικές ίνες. Η πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως μπορεί να αυξήσει το πάχος της επένδυσης του ενδομητρίου βελτιστοποιώντας την επιτυχία της εμφύτευσης. Προτιμήστε κινόα, καστανό ρύζι και ψωμί ολικής αλέσεως.

Παντζάρια

Τα νιτρικά άλατα που περιέχουν τα παντζάρια διανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα το αίμα να ρέει ευκολότερα.Η λήψη ενός ποτηριού χυμού παντζαριού από την ημέρα της εμβρυομεταφοράς βοηθά στην εμφύτευση.

gonimotita-kai-solomos.jpg

Σολομός

Αυτό το λιπαρό ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος για το έμβρυο μέσα στη μήτρα. Η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχει συσχετιστεί με υψηλότερες πιθανότητες εμφύτευσης και υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Μπρόκολο

Αυτό το πράσινο λαχανικό περιέχει άφθονο φυλλικό οξύ καθώς και βιταμίνη C. Και Η υψηλότερη πρόσληψη φυλλικού οξέος και βιταμίνης C σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης κατά την ωχρινική φάση που υποστηρίζει την εμφύτευση.

Με πληροφορίες από fertilitydietitian.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved