Υπογονιμότητα: Tips για σύλληψη

Γονιμότητα: 10 συμβουλές ενίσχυσης της γονιμότητας για γυναίκες και άνδρες.

Υπογονιμότητα: Tips για σύλληψη
Bigstock

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας και να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για σύλληψη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στο επίπεδο γονιμότητάς σας.

2 δροσιστικά smoothies για την ενίσχυση της γονιμότητας

Νερό

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε είναι πολύ σημαντικό να πίνετε πολύ νερό (περίπου 8-10 φλιτζάνια την ημέρα). Οι ανωμαλίες στο αυχενικό υγρό μπορεί να ευθύνονται για το 3-8% της υπογονιμότητας στις γυναίκες. Η παραγωγή υγιούς τραχηλικής βλέννης έχει ζωτική σημασία για τη σύλληψη καθώς προστατεύει το σπέρμα και διευκολύνει τη μεταφορά του στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και στις σάλπιγγες. Πώς θα τη διατηρήσετε υγιή; Μα φυσικά πίνοντας άφθονο νερό.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Καλό είναι να αποφεύγετε ή να περιορίζετε αυστηρά την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό μειώνει τη γονιμότητα.

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη γονιμότητα

Καφεΐνη

Η καφεΐνη πιστεύεται ότι περιορίζει την ανάπτυξη ενός αναπτυσσόμενου μωρού συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη ροή του αίματος στη μήτρα. Η τρέχουσα συμβουλή είναι να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης κάτω από 300 mg την ημέρα, που ισοδυναμεί με 4 φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ, 3 φλιτζάνια φρέσκου καφέ ή 6 φλιτζάνια τσάι.

Κάπνισμα

Οι γυναίκες έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες αν καπνίζουν, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA).

Άσκηση

Βρείτε μια ισορροπία στην άσκηση γιατί η υπερβολική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας, όπως ακανόνιστες περιόδους και ανωορρηξιακούς κύκλους (κύκλοι όπου δεν συμβαίνει ωορρηξία).

Άσκηση και γονιμότητα: Πώς θα καταλάβετε ότι το έχετε παρακάνει

Λιγότερο άγχος

Προσπαθήστε λοιπόν να μην ανησυχείτε και να μην αγχώνεστε για τη μητρότητα ή την πατρότητα και απολαύστε τη διαδικασία της σύλληψης. Αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλο και αποβάλλετε από το μυαλό σας το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης. Αγκαλιάστε και αγαπήστε ο ένας τον άλλο χωρίς να σκέφτεστε ότι το κάνετε για να αποκτήσετε ένα μωρό.

Συμπληρώματα

Η λήψη ενός συμπληρώματος ειδικά σχεδιασμένου για πριν από τη σύλληψη θα σας προσφέρει 400 mcg φυλλικού οξέος και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως L-αργινίνη βιταμίνη D και βιταμίνη B12 που βοηθούν στην υποστήριξη των διατροφικών απαιτήσεων των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν.

Γονιμότητα: Τι να τρώτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ωορρηξία

Σεξ

Κάντε συχνά σεξ, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Όσο πιο συχνά προσπαθείτε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μείνετε έγκυος.

Ξαπλώστε

Το να ξαπλώνετε για τουλάχιστον λίγα λεπτά μετά το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες το σπερματοζωάριο να συναντήσει το ωάριο που περιμένει.

9 καλοκαιρινά tips για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

ΣΜΝ

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότερα προβλήματα υγείας όπως υπογονιμότητα.

Διατροφή και εξωσωματική γονιμοποίηση: 11 τροφές που ενισχύουν την προσπάθειά σας

με πληροφορίες από το fertilitynetworkuk.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved