Τι μπορεί να δυσκολέψει την εμφύτευση και την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που μπορούν να παρεμποδίσουν την εμφύτευση του εμβρύου.

Τι μπορεί να  δυσκολέψει την εμφύτευση και την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα
Bigstock

Οι ορμόνες και η ανατομία της μήτρας σχετίζονται άμεσα με τη γονιμότητα.

Από τις πιο συχνές αιτίες υπογονιμότητας είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες, η ενδομητρίωση και φυσικά η ηλικία της γυναίκας.

Η έγκαιρη διάγνωση πολυκυστικών ωοθηκών βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν παιδί

mesogeiaki-anaimia-kai-gonimotita.jpg

Ειδικότερα:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων και την παρουσία πολλαπλών μικρών κύστεων στις ωοθήκες. Αυτά τα συμπτώματα οδηγούν σε μη φυσιολογική έμμηνο ρύση και ωορρηξία που μπορεί να δυσκολέψει τη σύλληψη.

Ενδομητρίωση: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας

Ενδομητρίωση

Κατά την ενδομητρίωση ο ενδομητρικός ιστός (η επένδυση της μήτρας) αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα προκαλώντας βαριές και επώδυνες περιόδους. Η ενδομητρίωση σχετίζεται με επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Η πτώση της γονιμότητας της γυναίκας καθώς μεγαλώνει σε αριθμούς

Ηλικία

Η ηλικία της γυναίκας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας υπογονιμότητας. Η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 35 ετών και ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν πρόωρη εμμηνόπαυση ή μειωμένο απόθεμα των ωοθηκών, ήδη από τα 20 ή τα 30 τους.

thromvofiflia-kai-gonimotita.jpg

Τι μπορεί να δυσκολέψει την εμφύτευση

Το διάφραγμα της μήτρας και τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να δυσκολέψουν την εμφύτευση και την ανάπτυξη ενός εμβρύου και να συσχετιστούν με υψηλότερο κίνδυνο για αποβολή ή επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Υπάρχουν πολλές αιτίες αποβολής, συμπεριλαμβανομένων των χρωμοσωμικών ανωμαλιών, της πήξης του αίματος, των ανωμαλιών της μήτρας και των ορμονικών ανισορροπιών.

Μπορούν τα ινομυώματα να μειώσουν τη γονιμότητα;

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας, οι οποίοι προέρχονται από το μυϊκό τοίχωμά της. Η αύξηση του μεγέθους των μορφωμάτων αυτών εξαρτάται από την έκκριση οιστρογόνων από τις ωοθήκες.

Σπανίως εμφανίζονται ινομυώματα πριν από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, δηλαδή την εμμηναρχή, ενώ κατά κανόνα μετά από την εμμηνόπαυση το μέγεθος των ινομυωμάτων παρουσιάζει μείωση.

Επίσης, ασθένειες των σαλπίγγων , όπως η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου και η ενδομητρίωση, μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη ή πρήξιμο, παρεμποδίζοντας την ικανότητα του σωλήνα να μεταφέρει ένα γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα.

Με πληροφορίες από το fertilitymemphis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved