6 συμβουλές για να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα

Εφόσον είστε υγιείς και δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

6 συμβουλές για να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα
Bigstock

Είτε σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος είτε ξεκινήσατε ήδη την προσπάθεια, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε πιο γρήγορα.

Απλά να θυμάστε ότι καμία …στρατηγική δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία καθώς η επίτευξη εγκυμοσύνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

mikrothreptika-sistatika-kai-gonimotita.jpg

Γυμναστείτε με μέτρο

Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της γνωστής κορτιζόλης και αυξάνει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα ( όλα απαραίτητα για τη σύλληψη).

Πώς μπορεί η σωματική άσκηση να αυξήσει τη γονιμότητά σας

Αλλά μην το παρακάνετε. Έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση με γρήγορο ρυθμό, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ασκήσεις χαμηλής έντασης όπως το περπάτημα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Το τι τρώτε έχει σημασία αν θέλετε να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα. Τα υγιεινά λιπαρά όπως τα ωμέγα-3 μπορούν να ενισχύσουν τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων ενώ τα κορεσμένα λίπη υπονομεύουν το μέγεθος και το σχήμα του σπέρματος, καθιστώντας τα λιγότερο ανθεκτικά.

Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα

Στρείδια

Δεν είμαστε σίγουροι αν τα στρείδια είναι αφροδισιακό, αλλά γνωρίζουμε ότι η περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο αυξάνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης. Εάν ο σύντροφός σας δεν τα τρώει, μπορεί να καταναλώνει άπαχο βοδινό κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς ή αυγά.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ που είναι σημαντικό για τη γονιμότητα. Τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες και τα μούρα παρέχουν βιταμίνη C η οποία μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα του σπέρματος. Τα καρότα, οι κόκκινες πιπεριές και τα βερίκοκα έχουν αρκετή βιταμίνη Α, η οποία εμποδίζει το σπέρμα να γίνει νωθρό. Οι δε γλυκοπατάτες είναι πλούσιες και στα τρία: φυλλικό οξύ, βιταμίνη A και C.

diatrofi-kai-gonimotita-zevgariou.jpg

Επτά μέταλλα που επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

Ξεκινήστε προγεννητικές βιταμίνες

Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη ενός καθημερινού συμπληρώματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του εμβρύου. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που παίρνουν προγεννητικές πολυβιταμίνες τείνουν να μένουν έγκυες πιο γρήγορα.

Αυξήστε την πρόσληψη γαλακτοκομικών και σιδήρου

Εκτός από τη σωστή διατροφή και τη λήψη προγεννητικών βιταμινών, προσπαθήστε να καταναλώνετε μία μερίδα γαλακτοκομικών πλήρους λιπαρών την ημέρα . Επιδιώξτε επίσης να τρώτε καθημερινά, δύο μερίδες τροφών πλούσιων σε σίδηρο την ημέρα, όπως φασόλια, άπαχα κρέατα κ.ο.κ.

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης

Υπάρχει μια πληθώρα μελετών που δείχνουν ότι η υπερβολική καφεΐνη και το αλκοόλ μπορούν να εκτροχιάσουν τις προσπάθειές σας για σύλληψη. Επομένως, εάν θέλετε πραγματικά συλλάβετε, περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης σε περίπου 200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα - που ισοδυναμεί με περίπου δύο φλιτζάνια καφέ (εάν υποβάλλεστε σε θεραπείες γονιμότητας, ο γιατρός σας μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο αυτό το όριο).

veltiosi-igeias-gonimotita.jpg

Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ υπογονιμότητας και άγχους

Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε

Μελέτες δείχνουν ότι το ακραίο στρες μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος μειώνοντας τη βλέννα του τραχήλου της μήτρας . Μιλάμε για έντονο άγχος κι όχι για απογοητεύσεις όπως μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved