2 μέρες μετά τη σύλληψη: Υπάρχουν συμπτώματα;

Νίκη Παπανικολάου
Bigstock

Τι μπορεί να αισθανθείτε 48 ώρες μετά τη σύλληψη;

Η κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά τα συμπτώματα εγκυμοσύνης και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Είναι σημαντικό να μην συγκρίνετε την εγκυμοσύνη σας με κάποια άλλη επειδή τα συμπτώματα ενδέχεται να διαφέρουν.

Εγκυμοσύνη χωρίς συμπτώματα: Μπορεί να συμβεί;

Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλά σημάδια πρώιμης εγκυμοσύνης. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Απώλεια περιόδου

Το πιο κοινό και εμφανές σημάδι εγκυμοσύνης είναι η απώλεια περιόδου. Μόλις συμβεί η σύλληψη, το σώμα σας παράγει ορμόνες που σταματούν την ωορρηξία και την αποβολή της επένδυσης της μήτρας σας . Αυτό σημαίνει ότι ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος έχει σταματήσει και δεν θα έχετε ξανά περίοδο παρά μόνο μετά τη γέννηση του μωρού σας. Αλλά η απώλεια της περιόδου σας δεν είναι πάντα σημάδι εγκυμοσύνης. Μπορείτε επίσης να χάσετε την περίοδό σας από άγχος, υπερβολική άσκηση, δίαιτα, ορμονικές ανισορροπίες και άλλους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ακανόνιστες περιόδους.

Υπάρχουν συμπτώματα μετά τη σύλληψη;

Συχνουρία

Πριν ακόμη διακοπεί η περίοδός σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι πάτε πιο συχνά στην τουαλέτα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε περισσότερο αίμα από πριν. Τα νεφρά σας φιλτράρουν το αίμα και απομακρύνουν τα επιπλέον απόβλητα με αποτέλεσμα να έχετε συχνουρία.

Κόπωση

Πολλές γυναίκες αισθάνονται εξαιρετικά κουρασμένες στην αρχή της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών επιπέδων της ορμόνης προγεστερόνης.

Ναυτία

Η ναυτία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας και μπορεί να συνοδεύεται από εμετό. Περίπου οι μισές έγκυες κάνουν εμετό λόγω ναυτίας ήδη από την 2η εβδομάδα κύησης.

Ευαισθησία στο στήθος

Το στήθος σας μπορεί να γίνει ευαίσθητο στο άγγιγμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ίδιο και οι θηλές οι οποίες θ΄αρχίσουν να σκουραίνουν και να μεγεθύνονται. Αυτός ο πόνος είναι προσωρινός και εξασθενεί μόλις το σώμα σας συνηθίσει στις αυξημένες ορμόνες. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το στήθος σας έχει μεγαλώσει και πώς το σουτιέν πλέον σας πιέζει.

Να θυμάστε πώς ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι είστε έγκυος είναι να κάνετε αρχικά ένα τεστ εγκυμοσύνης πριν επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Συνήθως, τα πρώτα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους μία με δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Ποια είναι τα λιγότερο κοινά σημάδια της πρώιμης εγκυμοσύνης

Τα λιγότερο κοινά σημάδια της πρώιμης εγκυμοσύνης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αιμορραγία εμφύτευσης: Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι;

Κηλίδες (ονομάζεται επίσης αιμορραγία εμφύτευσης)

Η ελαφριά αιμορραγία (κηλίδες) μπορεί να είναι σημάδι ότι το έμβρυο έχει εμφυτευτεί στην επένδυση της μήτρας. Η εμφύτευση γίνεται περίπου 10 ημέρες μετά τη σύλληψη . Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση μοιάζει με μικρές σταγόνες αίματος ή ένα καφετί έκκριμα από τον κόλπο σας. Μπορεί να ξεκινήσει περίπου την περίοδο της κανονικής περιόδου σας και να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.

Λαχτάρα για φαγητό, συνεχής πείνα ή απέχθεια για φαγητό

Το φαγητό μπορεί να είναι περίπλοκο κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Η επιθυμία ή η αποστροφή για το φαγητό μπορεί να συμβεί καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πονοκέφαλοι και ζάλη

Οι πονοκέφαλοι και τα αισθήματα ζάλης είναι κοινά κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Αυτό συμβαίνει τόσο λόγω των ορμονικών αλλαγών στο σώμα σας όσο και λόγω του αυξανόμενου όγκου του αίματος.

Κράμπες

Είναι πιθανόν να έχετε ήπιες κράμπες που μοιάζουν με αυτές της περιόδου. Αν ωστόσο γίνονται αισθητές κυρίως στη μία πλευρά του σώματός σας ή είναι έντονες, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Αλλαγές διάθεσης

Καθώς οι ορμόνες σας συνεχίζουν να αλλάζουν, θα παρατηρήσετε εναλλαγές της διάθεσής σας. Αυτό είναι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπούκωμα

Αρκετές γυναίκες παραπονούνται ότι ταλαιπωρούνται από μπούκωμα λόγω της αύξησης των επιπέδων των ορμονών και του αίματος. Οι βλεννογόνοι στη μύτη ξηραίνονται και είναι πιο πιθανό να αιμορραγήσουν.

Γονιμότητα: Τα εννέα συμπτώματα ωορρηξίας που πρέπει να γνωρίζετε

Ακμή ή δερματικές αλλαγές

Οι αυξημένες ορμόνες και ο όγκος του αίματος ευθύνονται για τυχόν αλλαγές στο δέρμα. Δεν είναι σπάνιο να εμφανίσετε ακμή καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πόσο νωρίς ξεκινούν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Ορισμένες αντιλαμβάνονται ότι είναι έγκυες μέσα σε λίγες ημέρες από τη σύλληψη, ενώ άλλες αρκετές εβδομάδες μετά.

Με πληροφορίες από το my.clevelandclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved